Oskilloskooppiin jättinäyttö ja monta nopeaa kanavaa

Tektronix on esitellyt nopeamman version suurinäyttöisestä 15,6 tuuman digioskilloskoopista 6B, jossa on kanavavia neljästä kahdeksaan ja aina 10 gigahertsin kaistan malliin asti. Uutuudet ovat varustettu isolla 1920 x 1080 pisteen kosketusohjattavalla HD-teräväpiirtonäytöllä.

Tektronix uuteen  6B Series oskilloskooppiperheeseen kuuluu kaikkiaan 18 eri mallia kaistaleveydeltään 1 -10 gigahertsiä.  Uusimman teknologian ansiosta näytteenottonopeus voi olla kahdella kanavalla jopa 50 Gs/s, joka mahdollistaa erittäin nopeiden signaalien samanaikaisen mittauksen monelta kanavalta.

Uusien oskilloskooppien sisääntulossa on TEK061-asiakaspiiri, jonka ansiosta kohinataso on valmistajan mukaan useita kymmeniä prosentteja pienempi kuin muissa skoopeissa. Erottelukykyä parantaa 12 bitin A/D-muunnin, joka HiRes-muodossa toimii 16 bitin resoluutiolla.

Suuren näytön lisäksi oskilloskooppisarjan erikoisuus on käyttöjärjestelmä, joka voi olla Windows tai Linux. Käyttöjärjestelmien vaihto ei silti muuta oskilloskoopin käyttöliittymää. Vaihdon voi tehdä itse eikä laitetta tarvitset lähettää huoltoon.

Tektronix 6B-sarjan oskilloskooppien vakiovarusteena tulee mukana yhden gigahertsin kaistalla varustetut 10x-mittapäät, mutta laite tukee myös useita muita erityyppisiä probeja. Tarjolla on esimerkiksi 8-kanavainen digitaaliprobe, TLP058, joka voidaan liittää mihinkä tahansa sisääntulokanavaan.

Lisää: Tektronix (LINKKI) ja tietoa 6B-sarjan oskilloskoopeista (LINKKI, TEKFinland)