Haltian osti lisää älytalo-osaamista – tukee IoT-bisnestä

Oululainen Haltian on tehnyt sopimuksen ohjelmistotalo TietoEVRYn kanssa Empathic Building -älytaloratkaisun ja siihen liittyvien toimintojen ostamisesta.  Yritykset ovat toimineet jo pitkään yhteistyössä älytoimistojen osuudella, jonka yksi ilmentymä on toimiston virtuaalikartta digitaalinen kaksosena.

Kaupan myötä TietoEVRYm Empathic Building siirtyy osaksi Haltianin IoT -liiketoimintaa. Alkuaan Empathic Building rakentui TietoEVRYllä sisäisenä startupina, jonka sovellukset perustuvat kiinteistöstä kerättävään dataan.

Ratkaisuun kuuluu esimerkiksi kiinteistöjen digitaalinen kaksonen eli virtuaalinen kartta (kuvassa Applen eri laitteissa), josta voi nähdä esimerkiksi tilojen vapaat neuvotteluhuoneet ja työtilat.

”Empathic Building -toiminnon osto on luonnollinen askel tiiviille yhteistyöllemme, ja se täydentää erinomaisesti IoT-palveluihin keskittyvää liiketoimintaamme’’, sanoo Haltianin toimitusjohtaja Pasi Leipälä.

Haltian IoT- ja datankeruuratkaisut tuovat siihen uusia mahdollisuuksia tuotetarjoamaan ja kansainvälisen kasvun varmistamiseen. Empathic Building -asennuksia on tehty jo 16 eri maassa.

”Haltian on pitkäaikaisena yhteistyökumppaninamme luonteva koti Empathic Building -ratkaisun jatkokehitykseen. Jatkamme yhteistyötä myös TietoEVRYn kanssa, joka säilyy globaalina Empathic Building -asiakkaanamme”, sanoo Tomi Teikko, joka jatkaa Empathic Building -toimintojen vastaavana myös Haltianilla.

“Olemme aina olleet avoimia tekemään yhteistyötä eri sovellus- ja laitetoimittajien kanssa, ja tämä tulee olemaan yksi vahvuuksistamme jatkossakin.” Teikko jatkaa.

Taustaa: Tietotekniikkatalo TietoEVRY on rakentunut vuosikymmenien ajan useiden yrityskauppojen ja yhteenliittymien vaikutuksesta. Alkuaan yritys tunnetiin nimillä  Tietotehdas, TietoEnator, ja Tieto. TietoEVRY syntyi vuosi sitten kun Tietoon liitettiin norjalainen EVRY.