Työkalu 3D-tulostuskustannusten arviointiin

Suunnittelutalo Etteplan on kehittänyt teollisuuden 3D-tulostuksen kustannusten arviointiin uuden nettipohjaisen AMOTools-työkalun, jonka avulal voidaan valita aiempaa helpommin optimaalisin tuotantotapa. Maksuton työkalu on kehitetty Business Finland tuella.

Etteplanin AMOToolsin avulla yritykset voivat laskea vakiintuneella metallien 3D-tulostustekniikalla valmistettavan kappaleen tuotantokustannukset nopeasti, riskittömästi ja ilman kustannuksia. Työkalun taustalla olevaa algoritmia on kehitetty ja hyödynnetty Etteplanin omassa AMO-tiimissä jo vuosien ajan.

Etteplanin julkinen AMOTools-verkkotyökalu toteutettiin Business Finlandin tuella ja yhteistyössä yrityksen ohjelmistoyksikkö Etteplan MOREn kanssa. Uutta työkalua on kehitetty  jo kolmen vuoden ajan.

Kustannusarvion lisäksi uusi AMOTool -työkalu näyttää, miten tuotteen suunnittelun muutoksilla voi parantaa tuotteen tai komponentin kustannustehokkuutta. Se näyttää myös, jos uudelleen suunnittelu ei ole kannattavaa, tai jos tuote ei sovellu 3D-tulostettavaksi.

Uuden AMOToolin käyttöön ei liity Etteplanin mukaan IPR-riskejä. Työkalu toimii selaimessa, mutta se ei vaadi varsinaista 3D-mallin lataamista pilveen. Tämä on tärkeä ominaisuus, koska yritykset eivät välttämättä halua viedä omaa IPR-suojattua tietoa ulkopuolisen tahon pilveen.

Lisää: Etteplan (LINKKI), Etteplan MORE (LINKKI) ja AMOTools-esittely (LINKKI).