Nokia lisää panoksia ReefShark-piirien kehitykseen

Nokia ja Tampereen yliopisto perustavat järjestelmäpiirien kehitykseen keskittyvän ”Soc Hub” -osaamiskeskuksen Tampereen yliopiston kampukselle.  Yhteistyön tavoitteena on kiihdyttää Nokian ReefShark-tuotevalikoimassa käytettävän teknologian kehitystä laajemminkin. Keskus avataan marraskuussa 2020.

Uuden Soc Hub -osaamiskeskuksen tavoitteena on parantaa Nokian omiin järjestelmäpiireihin pohjautuvaa alustakehitystä, suunnittelua ja tuotantoa  Yhteishanke luo myös perustan järjestelmäpiireihin perustuvien alustojen kehitykselle pitkällä tähtäimellä.

5G-piirien kehitys on tärkeässä asemassa. ”Tämä merkittävä yhteistyö kertoo pitkäaikaisesta sitoutumisestamme ReefShark-tuotevalikoimamme kehittämiseen”, sanoo Nokian teknologiajohdosta Ari Kulmala.

Hanke tähtää myös Nokian piirikehityksen nopeuttamiseen vuosittaiseksi ekosysteemikumppaneiden kanssa.  Yritys osallistuu ekosysteemissä merkittävästi esimerkiksi lohkosuunnitteluun sekä piirien fyysiseen suunnitteluun.

Tampereen yliopiston Informaatioteknologian ja viestinnän tiedekunnan (ITC) dekaani Jyrki Vuorinen arvioi että yhteishanke vauhdittaa myös pii-innovaatioita ja auttaa teleoperaattoreita hyödyntämään 5G:n tarjoamat mahdollisuudet.

Lisäksi Nokia perehtyy myös muiden osaamisalueiden kuten koneoppimisen, keinoälyn ja tietoturvalaitteistojen kehitykseen sekä avoimeen lähdekoodiin perustuviin järjestelmäpiireihin.

Yliopisto on palkannut jo hankkeeseen työelämäprofessorin ja aloittanut kahden kansainvälisen professuurin rekrytoinnin. Se saa myös Business Finlandin tukea Nokian Veturi-hankkeen kautta, joka keskittyy teollisten 5G-ratkaisujen ja ekosysteemikehityksen nopeuttamiseen teollisuuskumppaneiden ja johtavien yliopistojen kanssa.

Nokia on tehnyt Tampereen yliopioston kanssa yhteistyötä tiiviisti 2000-luvulta lähtien, jolloin sen jo innovaatiokeskus toimi yliopiston yhteydessä.

Päivitetty