Tuottava idea -kilpailun voittajat on valittu

Kansallisen voiton yrityssarjassa vei säkyläläinen IntLog siirrettävillä moduulirakenteisilla QuickSpace -tiloillaan. Startup-sarjan voitto meni Afstor Oy:lle, jonka innovaatio on erityisesti Afrikkaan tarkoitettu aurinkosähköjärjestelmä, johon on yhdistetty induktioliesi. Yhteiskuntasarjan voiton vei Loimaan kaupungin koulujen Robotiikkalainaamo.

Nuorkauppakamarien järjestämä Tuottava idea -kilpailun tavoitteena on nostaa esille uudenlaisia suomalaisia innovaatioita.  Tuomaristo kiittelee esimerkiksi yrityssarjan voittajan kansainvälistä potentiaalia.

Säkykäläisen IntLogin patentoitu QuickSpace on siirrettävä, pieneen tilaan pakkautuva moduulirakenteinen tila, joka soveltuu esimerkiksi toimistokäyttöön, majoitustilaksi, työmaakopiksi, varastotilaksi tai väistötilaksi.

Startup-sarjan voiton saaneen Afstorin Ari Piispasen ja Jero Aholan kehittämä innovaatio on aurinkosähköjärjestelmä, johon on yhdistetty induktioliesi.

Afstorin ratkaisulla voidaan aurinkosähköllä valmistaa ruokaa, valaista kodin, käyttää ja ladata sähkölaitteita.

Yhteiskunta sarjassa oli tiukka kilpailu. Lopulta voiton vei Loimaan kaupungin Robotiikkalainaamo. Robotiikan ja tekniikan alkeita opetetaan kaupungin keskuskoulussa jo ala-asteikäisille.

Voittajille luvassa kansainvälistä näkyvyyttä ja idean jatkojalostuksen kehityspalveluita.

Kuvituskuva: Shutterstock