Uusi normaali tuo 5G- ja IoT-tietoturvauhkia

Tietoturvayhtiö Check Point ennustaa, että ensi vuosi tuo lisää koronapandemiaan liittyviä kyberhyökkäyksiä, mutta myös kehittyneempiä haittaohjelmia sekä uusia 5G- ja IoT-uhkia.

Tietoturvayhtiö Check Point Software Technologies on julkaissut uusimman kyberturvaennusteensa, joka listaa yritysten ja organisaatioiden ensi vuoden tärkeimmät tietoturvahaasteet.

”Hakkerit pyrkivät hyödyntämään pandemian aiheuttamaa häiriötilannetta, mikä lisäsi tietoturvatiimien kiirettä. 71 prosenttia tietoturva-alan ammattilaisista on raportoinut kyberhyökkäysten yleistyneen etätyöhön siirtymisen jälkeen”, kommentoi Check Pointin Suomen maajohtaja Sampo Vehkaoja.

”Yksi varmimmin ennustettavista asioista tietoturvassa on se, että hakkerit pyrkivät aina hyödyntämään koronapandemian tai 5G:n tulon tapaisia isoja tapahtumia ja muutoksia omaksi edukseen”, hän jatkaa.

Kun 5G-verkot laajentuvat, niihin kytkeytyneiden IoT-laitteiden määrä kasvaa massiiviseksi – mikä puolestaan tekee laitteista entistä haavoittuvampia suuren mittakaavan kyberhyökkäyksille. IoT-laitteet ja niiden yhteydet verkkoihin ja pilviin ovat yhä tietoturvan heikko lenkki, koska laitteisiin on vaikea saada täyttä näkyvyyttä ja niiden tietoturvavaatimukset ovat monimutkaiset.

Siksi lähestymistavan IoT-tietoturvaan tulee kehittyä Check Pointin tutkijoiden mukaan nykyistä kokonaisvaltaisemmaksi. Näitä yli kaikkien toimialarajojen kasvavia verkkoja on mahdollista valvoa vain yhdistämällä perinteiset ja uudet keinot.

Lisäksi uusi 5G voi tarjota rikollisille mahdollisuuden käynnistää hyökkäyksiä verkon kautta ja aiheuttaa häiriötä verkon toimintaan.  Siksi 5G-laitteet on suojattava tietomurtoja, varkauksia ja peukalointia vastaan, jotta yksityisyys ja tietoturva voidaan taata.

Lisää: Check Pointin tietoturvablogi (LINKKI).