Puolijohdejakelun myynnin lasku tasaantui

Puolijohdekomponenttien Euroopan jakelijamyynti oli heinä-syyskuussa edelleen koronan takia alemmalla tasolla kuin vuosi sitten. Huhti-kesäkuussa myynti  laski 20,7 prosenttia, mutta kolmannella neljänneksellä miinusta tuli enää 12,1 prosenttia 1,85 miljardiin euroon.

Koronan vaikutukset näkyvät edelleen voimakkaasti, mutta loppukesän jälkeinen kolmas vuosineljännes näytti helpottavan hieman painetta Euroopan puolijohdekomponenttien myynnissä jakeluyritysten kautta. Nyt logiikat, ohjainpiirit ja opto laskivat heinä-syyskuussa vähiten, kun taas muistipiirit, ohjelmoitavat piirit ja vakiologiikka kärsivät eniten.

Suurin laskija oli heinä-syyskuussa Iso-Britannia, jossa puolijohdemyynti laski kolmannella vuosineljänneksellä 27,4 prosenttia 116 miljoonaan euroon.

Pohjoismaissa komponenttijakelijoiden kautta menevä myynti laski heinä-syysluussa 24 prosenttia 139 miljoonaan euroon ja Saksassa 13,5 prosenttia 534 miljoonaan euroon. Kasvua tuli vain Benelux-maissa, Israelissa sekä muutamissa muissa maissa kuten Irlannissa, Sveitsissä ja Turkissa.

Näkymät ovat edelleen koronan takia sumuiset. Loppuvuoden arviointia haittaa DMASS-organisaation puheenjohtaja Georg Steinbergerin mukaan erityisesti koronan toinen aalto ja siihen liittyvät toimet eri maissa. Vuoden 2021 myynnin arviointi on hänen mukaansa myös todella vaikeaa.

Puolijohdekomponenttien jakelijoiden DMASS-yhteisön selvitys kattaa noin 80–85 prosenttia kaikesta Euroopan puolijohdemyynnistä.

Lisää: Euroopan puolijohdemyynti 3Q/2020, DMASS-tiedote (LINKKI) ja aiemmat DMASS-uutiset (LINKKI).