Jättiyritys ostaa suomalaisen hyperspektriosaajan

Japanilaisen Konica Minolta ostaa oululaisen hyperspektrikameroita valmistavan Spectral Imaging Oy:n. Yritys on tunnettu edelläkävijä sekä alan pioneeri hyperspektriteknologian kaupallistamisessa. Kaupan jälkeen yritys tulee pitämään nykyiset toimistonsa sekä tilat Oulussa.

Japanilaisyrityksen Hollannissa toimiva tytäryhtiö Konica Minolta Sensing Europe B.V. on tehnyt sitovan sopimuksen Specim, Oy Ltd (‘Specim’) ostamisesta. Oululaisyrityksen tuotetarjoama hyperspektrikameroita, kuvantavia spektrografeja, ja muita lisävarusteita.

“SPECIM IQ

wHyperspektrikuvantaminen kasvaa teollisissa sovelluksissa voimakkaasti, ja yhtenä kasvuajurina on kehittyneiden konenäköratkaisujen alati laajeneva käyttö. Specimillä on mallistossa (aloituskuvassa) teollisuuteen sopivia hyperspektrikameroita. Kiinnostavimpia laitteita on oikealla oleva kannettava hyperspektrikamera IQ, jonka yritys esitteli kolme vuotta sitten.

Konerakentajat hyödyntävät yrityksen mukaan  jatkuvasti enemmän hyperspektrikameroiden tarjoamaa lisäarvoa liittyen laadun parannukseen, tehokkuuteen sekä tuottavuuteen teollisissa sovelluksissa. Specim on onnistunut kasvattamaan toimintaansa tarjoamalla optimaalisia ratkaisuja niin konevalmistajille kuin tutkimukseen ja etäkuvantamiseen keskittyville asiakkailleen.

“Konica Minolta jakaa meidän visiomme ja arvomme tulevaisuudesta, sekä mahdollistaa meille selkeästi paremmat kanavat globaaleille asiakasmarkkinoille”, kertoo Specimin toimitusjohtaja Tapio Kallonen. Yrityskaupan lopullinen toteutuminen odottaa vielä viranomaishyväksyntöjä.

Lisää: Alkuperäinen tiedote Specimin nettisivulta (LINKKI).