Korona kurittaa Bittiumia

Tietoturva-, puolustus- ja terveyselektroniikka kehittävä Bittium alensi koronan takia perjantaina kuluvan vuoden taloudellista ohjaustaan. Yrityksen liiketulos jäänee vuotta alemmaksi ja liikevaihdon viime vuoden tasolle. Yritys panostaa omaan tuotekehitykseen ja tutkii edelleen kasvumahdollisuuksia.

Syynä taloudellisen ohjauksen laskuun on koronaviruspandemian (SARS-CoV-2) aiheuttamat eräiden merkittävien tuotetoimitusten ja useiden projektien siirtymiset vuodelle 2021. Lisäksi pandemiasta johtuvat rajoitukset hidastavat uusasiakashankintaa.

Vielä muutama kuukausi sitten yhtiö arvioi vuoden 2020 liikevaihdon kasvavan edellisvuodesta (75,2 miljoonaa euroa vuonna 2019) ja liiketuloksen olevan samalla tasolla kuin edellisvuonna (liikevoitto 6,3 miljoonaa euroa vuonna 2019).

Jotain muutoksesta markkinoilla kertoo, että Bittium pidättäytyy viime vuoden osingon maksamisesta ja varmistaa näin investointimahdollisuuksiaan. Koronan vaikutukset tulevat näkymään todennäköisesti vuoden 2021 ensimmäisellä vuosipuoliskolla liikevaihdossa ja liiketuloksessa.

Bittium arvioi silti, että koronaviruspandemian vaikutukset ovat väliaikaisia ja pitkällä aikavälillä yhtiöllä on mahdollisuudet kansainväliseen kasvuun. Lisäksi yritys kertoo olevansa valmis edelleen yritysostoihin, jotka tukevat yhtiön kasvustrategiaa. Yritys tutkii kaikkia muitakin kasvumahdollisuuksia.

Nykyisin liiketoiminta koostuu tuotekehityksestä ja tuotteista puolustus- ja turvallisuussovelluksiin, tietoliikenteestä ja terveysteknologioista. Yritys on tehnyt myös merkittäviä investointeja lisäämällä huomattavasti tuotekehitysinvestointeja omiin tuotteisiin ja ratkaisuihin.

Bittium tavoittelee edelleen pitkällä tähtäimellä keskimäärin yli 10 prosentin vuotuista liikevaihdon kasvua ja 10 prosentin liikevoittotasoa.

Kuva: Bittium