Alihankinta toi verkkoon 250 näytteilleasettajaa

Tampereen Alihankinta- ja AlihankintaHEAT-messuilla on  8.-10.12.2020 verkossa 250 yritystä ja laajan seminaaritarjonta. Päivitetty 8.12.2020 avajaistilaisuudessa jaetut päähankkija- ja alihankintapalkinnot.

Tampereen Alihankinta-messuilla on iso merkitys vuosittaisena kohtaamispaikkana, mutta nyt koronan takia sen ajankohta siirtyi vuoden lopulle ja lopulta kokonaan virtuaaliseksi.

Alihankinta on esimerkki vallitsevasta maailman tilasta, jossa koronapandemia on pakottanut ihmiset uudenlaiseen digiloikkaan. Muutos on kuitenkin messujärjestäjille vaikea. Esimerkiksi marraskuun Münchenin Electronica2020-messut keräsi virtuaaliseen verkkotapahtumaan vain kymmenesosan näytteilleasettajista ja kävijöistä.

Parhaiten uusissa verkkotapahtumissa toimivat seminaariosuudet, jossa videotoistot voidaan halutessa hyödyntää myös jälkilähetyksinä.  Alihankintakin lupaa nyt lähettää kolmen päivän täydeltä Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen studiosta suoraa live-ohjelmaa, mutta lisäksi myös ennakkoon tallennettua sisältöä.

Lisätty 8.12.2020: Vuoden päähankkija ja alihankkija palkittiin

Vuoden 2020 Päähankkija -palkinnon saivat pirkkalalainen Novatron ja Vuoden 2020 Alihankkija -palkinnon oululainen Mectalent Oy. Palkinnot jaettiin suorassa live-lähetyksessä Alihankinta-virtuaalitapahtuman avajaisissa 8.12.2020.

Palkinnot vastaanottivat Novatron Oy:n toimitusjohtaja Jukka Tervahauta, tuotantojohtaja Kalle Jussila ja hankinta- ja logistiikkapäällikkö Kimmo Vaaramo sekä Mectalent Oy:n toimitusjohtaja Tapio Harila. Palkinnot luovuttivat LOGYn palkintovaliokunnan puheenjohtaja Tomi Parmasuo ja LOGYn toimitusjohtaja Markku Henttinen.

Alihankinta-messut ja tamperelainen startup-yhteisö Tribe valitsivat myös  Stora Enson Suomen startup-ystävällisimmäksi yritykseksi. Fortum sai kunniamaininnan. Startup-yhteisön palkinnon tavoitteena on tunnustaa merkittävää yhteistyötä, jota suuret yritykset ovat tehneet startup-sektorilla.

VerkkoAlihankinta-tapahtumassa on mukana noin 250 näytteilleasettajaa, joista noin 35 on ulkomaalaista. Vuosi sitten tapahtuma keräsi yli tuhat näytteilleasettajaa ja kokosi Tampereelle lähes 18 000 messuvierasta. Vuoden päästä Tampereen messut aikoo järjestää tapahtuman myös perinteisessä muodossa 21.–23.9.2021.  Toivottavasti seminaariosuuden tulevat kuitenkin osaksi myös tulevan tapahtuman verkkotarjontaa.

Lisää: Alihankinta-virtuaalitapahtuma 2020 (LINKKI).

Kuvituskuva: Tampereen messut / Alihankinta 2020

Päivitetty 8.12.2020