Vuoden ohjelmistoyrittäjäksi vaativilla erikoisohjelmilla

Vaativien liikenne- ja logistiikkaohjelmistojen Unikien toimitusjohtaja Esko Mertsalmi on palkittu vuoden ohjelmistoyrittäjä 2020 -tittelillä. Palkinto jaettiin nyt 19. kerran. Mertsalmi on yhtiön yksi perustajista ja hän on luotsannut viisivuotiasta yhtiötä koko sen historian ajan.

Yksi peruste Esko Mertsalmen valinnalle oli se, että yhtiö on päässyt nopeasti kiinni isoihin kansainvälisiin asiakkaisiin. Vuonna 2015 perustettu Unikie on vaativiin device-edge-cloud -pohjaisiin ohjelmistoihin keskittyvä teknologiayritys.

Jo Unikien perustamisvaiheessa nähtiin Mertsalmen mukaan, että liikkumisen murros, autonomia ja digitalisaatio tarjoavat ennen näkemättömiä mahdollisuuksia suomalaiselle ohjelmistoteknologiayritykselle.

Vuoden ohjelmistoyrittäjä Esko Mertsalmi ja vasemmalla Ohjelmisto- ja e-business ry:n Rasmus Roiha ja oikealla järjestön Pekka Walkama. Kuva: Mikke Pöyhönen, Photomikke Oy.

”Totesimme, että autoteollisuuden disruptio on iso juttu. Laajasti nähtynä se tarkoittaa esineiden ja ihmisten logistiikkaa’’, sanoo Unikien Esko Mertsalmi.

Uusimpana yrityksen keihäänkärkenä on Unikie AI Vision, globaaliin markkinaan skaalautuva autonomisen ajamisen (AD) kokonaisvaltainen ratkaisu.

Unikie toimii Suomessa, Ruotsissa, Saksassa, Puolassa ja Yhdysvalloissa. Yrityksen asiakkaita ovat muun muassa Sandvik, Nokia ja Valmet.

Vuoden Ohjelmistoyrittäjäksi on aiemmin valittu muun muassa Matti Vilmi, Kristo Ovaska, Tero Sarkkinen, Seppo Kuula, Sami Ensio, Pekka Koskinen ja Risto Siilasmaa. Palkinnon takana on 1993 perustettu ohjelmisto- ja e-business ry (entinen Ohjelmistoyrittäjät).

Kuvituskuva: Mikke Pöyhönen, Photomikke Oy.