Uutta tehoa ohjelmistokehitysalustaan

Suomalainen Qt on esitelyt uuden tehokkaamman version Qt 6.0 ohjelmistokehitysalustastaan. Uutuuden luvataan tuovan lisää tuottavuutta, uuden käyttökokemuksen ja skaalautuvuutta aina mikro-ohjaimista supertietokoneiden ratkaisuihin asti. Mukana linkki myös esittelyvideoon ja tammikuun webinaariin.

Qt:n uuden 6.0-version avulla kehitystiimit voivat suunnitella, kehittää ja ottaa käyttöön yhteistyössä tuotteita, jotka tarjoavat niiden käyttäjille uudenlaisen asiakaskokemuksen. Uusi Qt 6 -versio tarjoaa myös yhden luukun -periaatteella ohjelmistosuunnittelulle ja -kehitykselle uudenlaisen filosofian, joka perustuu kolmeen tukijalkaan.

Uuden Qt 6:n suunnittelussa ohjelmistokehityksen tuottavuus on ollut yrityksen mukaan kehityksen keskiössä. Qt 6:n avulla voidaan kaventaa esimerkiksi  IoT-ratkaisujen kasvun ohjelmistoille asettamien vaatimusten ja ohjelmistokehittäjäpulan välistä kuilua.

Tuottavuutta lisäävät myös uudet työkalut ja API-rajapinnat, jotka parantavat kehittäjien suorituskykyä, vähentävät  kehityskustannuksia sekä tuovat uusia liiketoimintamahdollisuuksia Qt:n asiakkaille ja käyttäjille.

Uuden version graafinen arkkitehtuuri ja ohjelmointikielen parannukset tekevät myös Qt:n ohjelmistosta tehokkaamman, joustavamman ja kevyemmän. Sen sisältämät työkalut ovat nyt yhtenäistetty ja ne ovat myös helppokäyttöisempiä niin kehittäjien kuin suunnittelijoidenkin näkökulmasta katsottuna. Tämä parantaa tiimirajat ylittävää yhteistyötä 2D- ja 3D-sovellusten suunnittelussa.

Skaalautuvuus on myös tärkeää, sillä Qt 6:ssa samaa koodia voidaan käyttää minkä kokoisessa laitteessa tahansa aina mikro-ohjaimista supertietokoneisiin sekä kaikissa käyttöjärjestelmissä, ja jopa ilman käyttöjärjestelmää suoraan raudalle ohjelmoitaessa (bare-metal-ohjelmointi).

Qt lupaa uuden kuutosversion kattavan  myös tulevat laitearkkitehtuurit, mikä mahdollistaa alustan vaihdon ongelmitta kesken kehitysprojektin.

Lisää: Qt (LINKKI), tuotetieto Qt 6.0 (LINKKI1) ja tekniset yksityiskohdat (LINKKI2), esittelyvideo (LINKKI, Youtube) ja 20.1.2021 webinaari (LINKKI).