Nokiaan uusi Ericsson-taustainen teknologiajohtaja 

Nokia on nimittänyt Ericssonilla aiemmin toimineen Nishant Batran yrityksen uudeksi strategia- ja teknologiajohtajaksi sekä johtoryhmän jäseneksi.

Nishant Batra siirtyy Nokiaan ruotsalaisen autoteollisuuden teknologioita kehittävästä Veoneerista, jota ennen Batra johti Ericssonin maailmanlaajuista verkkotuoteliiketoimintaa.

Veoneerissa Batra on tehnyt yhteistyötä esimerkiksi tietoliikennepiirien tekijä Qualcommin kanssa.

Batra työskenteli Ericssonilla 12 vuoden ajan useissa eri tehtävissä Ruotsissa, Intiassa ja Yhdysvalloissa. Hänellä laaja kokemus edistyneistä puolijohdepohjaisista järjestelmistä sekä sulautetuista ja pilvipohjaisista ohjelmistoista.

”Henkilökohtaisena tavoitteenani on varmistaa, että Nokia on asemoitu strategisesti oikein ja että Nokia Bell Labs jatkaa innovaatioiden kärjessä”, Batra sanoo Nokian nimitystiedotteessa.

Batralla on MBA-tutkinto Inseadista, tietoliikenteen ja tietojenkäsittelytieteen ylemmät korkeakoulututkinnot Southern Methodist -yliopistosta Dallasista ja tietotekniikan sovellusten alempi korkeakoulututkinto intialaisesta Devi Ahilya -yliopistosta.

Uuden teknologiajohtajan asemapaikka on aluksi Espoossa ja hän muuttaa myöhemmin Yhdysvaltoihin. Hän raportoi tehtävässään toimitusjohtaja Pekka Lundmarkille. Batra aloittaa Nokiassa 18.1.2021 alkaen. Veoneerissa hän lopettaa vuoden lopulla

Nokian ja Bell Labsin teknologiaa johtanut Marcus Weldon ilmoitti vajaa kuukasi sitten twitter-tilillään (LINKKI) jäävänsä pois Nokiasta.

Kuva: Veoneer

Päivitetty