Uutta järjestystä suomalaiseen röngenilmaisinyritykseen

Oulussa ja Espoossa toimiva röngenilmaisimien osaaja Detection Technology ottaa käyttöön uuden liiketoimintarakenteen ja muuttaa samalla johtoryhmäänsä.

Detection Tecnology on jakanut aiemman Turvallisuus ja teollisuus -liiketoimintayksikön (SBU) kahdeksi erilliseksi liiketoimintayksiköksi kolmannen lääketieteellisten röngenilmaisimien lisäksi.

Uuden teollisuusratkaisut-liiketoimintayksikön johtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi on nimitetty DI Juha Talasmäki (s. 1979). Hän vastaa yksikön liiketoiminnan kokonaisvaltaisesta kehittämisestä globaalisti. Hän raportoi toimitusjohtaja Hannu Martolalle.

Juha Talasmäki on ollut Detection Technologyn palveluksessa vuodesta 2015. Hän on viimeksi toiminut myyntijohtajana ja sitä ennen myynti- ja tuotepäällikön tehtävissä Turvallisuus ja Teollisuus -liiketoimintayksikössä. Detection Technologylle hän siirtyi Mirion Technologies (Rados) Oy:lta, jossa hän toimi kymmenen vuotta kansainvälisen myynnin ja tuotehallinnon päällikkö- ja asiantuntijatehtävissä.

Samalla aiempaa Turvallisuus ja teollisuus -liiketoimintayksikön (SBU) johtaja ja johtoryhmän jäsen Kari Hyvärinen siirtyy yhtiön ulkopuolelle 11. huhtikuuta 2021 alkaen. Samalla yhtiö käynnistää Turvallisuus-liiketoimintayksikön johtajan rekrytointiprosessin.

Detection Technology on röntgenilmaisimien ratkaisutoimittaja lääketieteen, turvallisuusalan ja teollisuuden sovelluksiin.Yhtiön liikevaihto oli 102 miljoonaa euroa vuonna 2019. Yhtiöllä on 280 asiakasta 40 maassa.

Detection Technologyn palveluksessa on noin 500 henkilöä Espoossa ja Oulussa sekä Kiinassa, Ranskassa ja Yhdysvalloissa.

Kuvituskuva: Detection Technologyn röngenilmaisinkortti