CES2021: Tarkka Oled-näyttö kannettavaan mikroon

Lenovo esittelee tänään alkavilla virtuaalisilla CES2021-messuilla Oled-näytöllä varustetun version Yoga Slim 7i Pro -kannettavasta mikrostaan. Samsungin valmistaman Oled-näytön tarkkuus on 2880 x 1800 pikseliä ja virkistystaajuus 90 hertsiä. Tarjolle tulee myös ensimmäinen 5G-kannettava.

Yoga Slim 7i Pro -kannettavan mallin erot aiempaan LCD-näyttöön ovat merkittävät. Valmistajan mukaan esimerkiksi krominanssiominaisuudet on vahvistettu jopa 1,25-kertaiseksi verrattuna LCD-näyttöön, minkä ansiosta väritaajuus on korkeampi. Musta näyttää kylläisemmältä ja kontrastisuhde on 667 kertaa tarkempi.

Lenovon uusin hyödyntää Oled-näyttötekniikkaa.

Lisäksi uusi OLED-näyttö vähentää silmille rasittavan sinisen valon määrää jopa 70 prosenttia verrattuna LCD-näyttöön. Yrityksen mukaan aiempaa toimivamman käyttökokemuksen auringonvalossa mahdollistaa se, että yksittäisen pikselin valoa voidaan säädellä kontrastin mukaan.

Uuden mallin näyttösuhde on 16:10, mutta muuten 90 hertsin näyttö on vastaava kuin aikaisemmin Intel Evo-sertifioitu LCD-sisarmalli: siinä on uusin 11. sukupolven Intel Core -mobiiliprosessori, Intel Iris Xe -näytönohjain tai mallista riippuen NVIDIA GeForce MX450 -grafiikka.

Uudessa näytössä on myös 100-prosenttinen DCI-P3 ja 125-prosenttinen sRGB-väriskaala kirkkaille väreille. Ne luovat Lenovon mukaan aiempaa elävämmän HDR-kokemuksen, joka on ihanteellinen videon- ja kuvien katseluun sekä -muokkaukseen. HDR parantaa myös kontrastia kuvan kirkkaimpien ja tummempien osien välillä. Lisäksi kuvanlaatu on laitteessa Dolby Vision -tasoinen.

Muita parannuksia aiempiin malleihin ovat muun muassa koneen käynnistyminen heti kantta nostettaessa, handsfree-kirjautuminen sekä Intelligent Cooling -jäähdytysominaisuus. Handsfree-toimintoja edistää myös Alexa -puheohjausvalmius.

Lenovo lupaa 14-tuumainen Yoga Slim 7i Pro (OLED) myyntiin lähiaikoina. Uutuuden hinta selviää vasta myöhemmin. Lenovo esittelee virtuaalisilla CES2021-messuilla myös Qualcommin 5G-tekniikalla ryyditetyn 14 tuuman IdeaPad 5G -kannettavan.

Lisätietoja: Lenovo (LINKKI), tuotetiedot (LINKKI) ja Digital CES2021 -messut 11.-14.1.2021 (LINKKI).