Puristettava TIM-lämpöjohde jäähdytykseen

Panasonic on esitellyt jäähdytysratkaisuihin grafiittipohjaisen TIM-lämmönliitäntämateriaalin (Graphite Thermal Interface Material). Uusi materiaali on  piirasvapohjaisiin ratkaisuihin nähden valmistajan mukaan selvästi pitkäikäisempi, huoltovapaampi sekä helppokäyttöisempi.

Panasonicin teollisuuskomponenttien kehittömä Graphite TIM on kokoonpuristuva EYGR-tyypin lämpöjohde, jolla voidaan vähentää lämpövastusta täyttämällä aukkoja ja epätasaisuuksia tehomoduulin ja jäähdytyselementin pinnalla.

Uusi ratkaisu pystyy tarjoamaan alhaisen lämpöresistanssin 0.2 K∙cm2/W-arvon, jos se puristetaan 600 kPa:n paineessa muun rakenteen kanssa yhteen. Uutuus sopii taajuusmuuttimien, tehomuuntimien ja autojen, palvelimien tai lääketieteen laitteiden jäähdytykseen korkealla lämmönsiirtoteholla ja laajalla lämpötila-alueella -55…400 Celsius-asteessa.

Materiaalin lämmönjohtavuus on X- ja Y-suunnassa 200-400 W/m∙K ja Z-suunassa 28 W/m∙K.

Lisää: Panasonic Industry Europe (LINKKI), tuotetiedot (LINKKI), tekniikkavideo (LINKKI) ja Panasonicin TIM-tuotteiden jakelijat Suomessa (LINKKI) ja Euroopassa (LINKKI).