Konesimulaattori vie virtuaalisesti metsään

Vieremäläinen metsäkonevalmistaja Ponsse on uudistanut koneidensa simulaattorituoteperhettään uudella Full Simulator -järjestelmällä, jonka ympäristö ja tarkka grafiikka tuovat uuden tason metsäkoneiden kuljettajien koulutukselle. Käytössä on kolme jättinäyttöä ja koneiden täysmittainen digitaalinen ohjaisjärjestelmä. Katso video simulaattorin toiminnasta.

Ponnsen simulaattoriversiot soveltuvat esimerkiksi harvesterin, kuormatraktorin ja yrityksen Opti -tietojärjestelmien koulutukseen. Niitä voidaan käyttää myös huoltohenkilöstön kouluttamiseen. Opettaja voi esimerkiksi simuloida koneeseen vikoja, joita voidaan sitten jäljittää laitteen oman diagnostiikan avulla.

Konesimulaattorit toimivat myös välineenä työn kehittämisessä ja tutkimisessa, koska sillä voidaan toistaa sama tilanne uudestaan ja vertailla esimerkiksi erilaisia korjuumenetelmiä. Full Simulatorin grafiikka on huomattavasti entistä tarkempi ja realistisempi.

’’Simulaattori sisältää uudenlaista digiteknologiaa, joka tekee simulaattorioppimisesta sujuvaa ja mielekästä. Tarkka ja todentuntuinen grafiikka saa koulutusympäristön tuntumaan siltä, kuin olisit aidossa metsässä, kertoo yrityksen simulaattoriasiantuntija Jussi Jurvanen.

Simulaattorissa on myös laajennettu VR-osuus, joka auttaa hahmottamaan aiempaa paremmin esimerkiksi harvesteripään ja kahmarin liikkeitä.  Varusteina on metsäkoneiden normaalin ohjaamorakenteen lisäksi kolme 55 tuuman litteää pystyyn asennettua näyttöpaneelia. Ponssen oma Opti-tietojärjestelmä ja kosketusohjattavat mittalaitteet kuin aidossa metsäkoneessa. Koulutusta voidaan erilaistaa vaihtamalla kahvat ja polkimet.

Lisää: Ponssen täysmittaisen konesimulaattorin youtube-video (LINKKI) ja koko Ponssen simulaattorimallisto (LINKKI)