Motorisoitu älykamera voittaa kannettavan vakiokameran

Kannettavien mikrojen yhdysrakenteiset verkkokamerat eivät juuri loista äänen- tai kuvanlaadun osalta. Ne ovat ominaisuuksiltaan yleensä vain välttäviä. Erillinen verkkokamera on etätöissä suorastaan välttämätön ja uusi Obsbot Tiny on myös motorisoitu ja seuraa kuvakohdetta automaatisesti ja taustamelua vaimentaen.

Pienikokoinen Obsbot Tiny hyödyntää toiminnassaan tekoälytekniikkaa pohjaista havaitakseen ja seuratakseen kuvauskohteita. Kamera kääntyy motorisoidun, kaksiakselisen gimbaalin avulla aina oikeaan kuvakulmaan ja asentoon. Näin kameralle esiintyvä voi keskittyä puhumiseen ja näyttämiseen.

Kameran tekoäly osaa myös tulkita monipuolista eleohjausta, joten kameraa voi ohjata helpoin käsimerkein ja käden elein. Tekoäly huolehtii lisäksi automaattisesti väri- ja valkotasapainosta valaistuksen tasosta riippumatta.

Kamera kykenee täysteräväpiirtoiseen 1920 x 1080 kuvapisteen tarkkuuteen ja siinä on kaksinkertainen digitarkennus. Kameran voi kääntää fyysisesti osoittamaan alaspäin, kun haluaa varmistua yksityisyydestään kameran ollessa käyttämättä.

Monisuuntaisten mikrofonien ansiosta Tiny-kamera toistaa äänen selkeästi ja häiriöttä. Taustamelua vaimentavan tekniikan ansiosta ylimääräiset äänet suodattuvat tehokkaasti pois, joten videopalaverien ja striimilähetysten tekeminen onnistuu monenlaisessa kuvausympäristössä.

Kameran mukana tulee oma ohjelmisto, jolla voidaan määrittää esimerkiksi kameragimbaalin ja tarkennuksen asetuksia sekä kuvauskohteen seurantalukitusta.
Kamera saa virtansa joko suoraan usb 3.0 -liitännästä tai erillisestä verkkolaitteesta. Tietokoneeseen kamera liitetään mukana tulevalla usb 3.0- tai usb 2.0 -kaapelilla.

Kamera on sekä Windows- että Mac-yhteensopiva ja toimii kaikkien yleisimpien videosovellusten kanssa. Hintaa uutuudella on alveineen 199 euroa.

Lisää: Obsbot (LINKKI), tuotetiedot (LINKKI),  videoesittely (LINKKI) ja jakelija Boston Distribution (LINKKI)