Embedded World Digital keräsi 13 441 osallistujaa – Maximin ja Kudan palkittiin

Messujärjestäjät siirsivät viime vuoden lopulla monia tapahtumiaan eteenpäin tai toteuttivat ne vain verkon kautta. Uusin verkkoon siirtynyt tapahtuma Nürnbergin Embedded World kerä 13 441 rekisteröitynyttä kävijää ja yli 300 yritystä, joista viisi Suomesta. Uutiseen on päivitetty myös tapahtuman Embedded Award -palkitut  ja kävijämäärät 8.3.2021. 

Virtuaalitapahtumien ongelmana on silti edelleen näytteilleasettajien ja kävijöiden saaminen. Esimerkiksi Münchenissä marraskuussa järjestetty jättimessut Electronica keräsi verkkoversiona vain kymmenen prosenttia perinteisen tapahtuman aiemmista kävijämääristä. Virtuaalisissa tapahtumissa fyysisten messujen ennakoimattomat tapaamiset ja löydöt puuttuvat.

Verkon virtuaalitapahtumille tulee silti olemaan paikkansa. Vaikka verkkotapahtumat ja ammattimessujen videolaajennukset eivät korvaisikaan perinteisiä messutapahtumia, ne voivat yleistyä messujen oheistoimintoina.  Siihen luottaa myös Nürnbergin messut vaikka tapahtuma järjestetään ensi vuonna perinteisenä fyysisenä tapahtumana.

Viime vuonna Embedded World -tapahtuma järjestettiin fyysisenä, mutta koronan alkamisen takia hieman tynkänä tarjonnaltaan.  Kävijämäärä romahtikin noin 14 000 kävijään ja viime tingan näytteilleasettajien peruutukset näkyivät tyhjinä osastoina. Nyt päästiin silti lähes samoihin lukuihin verkkokirjautuneita eli 13441. Heitä oli yli 100 eri maasta.

Tämän vuoden verkkopohjaisessa digitaalisessa Embedded Worldissa yrityksiä oli listalla 350 (LINKKI), joista viisi Suomesta: IoT-kehittäjät Haltia ja CoreIoT Technologies, ohjelmistojen Qt Company ja Tuxera sekä erikoisnäyttöjen Lumineq Displays. Lopullinen yritysmäärä oli 8.3.2021 tiedotteen mukaan 301.

Tämän vuoden messutrendejä ovat uusien ohjelmistokehitysvälineiden lisäksi esimerkiksi pienet osin kuluttajamarkkinoille tarkoitetut ohjainkortti-uutuudet, vähäkulutuksiset ARM-ohjainpiirit ja uusi nopea COM HPC -korttistandardi. Tarjolla oli myös laaja valikoima seminaariosuuksia. Niistä osa oli maksullisia tai vaativat ainakin rekisteröinnin. Niihin osallistui loppuraportin mukaan 800 asiantuntijaa.

Sulautetussa kongressissa oli 234 esitystä, aihena olivat IoT, tietoturva, konenäkö ja älykkäät tekoälyn AI-ratkaisut. Näyttötekniikan kongressissa oli 55 esitystä, joissa käsiteltiin muun muassa kosketus, kvanttipiste-, micro- ja nanoLED-näyttötekniikoita. Lisäksi näytteilleasettajilla oli omia enemmän omiin tuotteisiin ja teknologioihin keskittyviä seminaariosuuksia. Tapahtuman kaikki webinaariesitykset ovat rekisteröityneiden käytössä 30. kesäkuuta 2021 asti.

Tapahtumassa jaettiin aiempien kertojen tapaan palkinnot parhaimmasta sulautetusta tuotteesta.  Tämän vuoden Embedded Awardin voitti Maxim Integratedin MAX7800-neuroverkon kiihdytinsirulla. Startup-yrityksistä palkittiin Kudanin Visual SLAM  (Simultaneous Localization and Mapping) -paikannustuote. Lisää voittajista ja ehdolla olleista (LINKKI).

Ensi vuonna tapahtuma luvataan järjestää perinteiseen messutyyliin 15.-17.3.2022 Nürnbergissä. Toivottavasti seminaariosuudet tulevat tarjolle kuitenkin verkon kautta, koska muuten moni mielenkiintoinen esitys jää messuhumun keskelle.

Lisää: Digital Embedded World Digital lopputiedote 8.3.2021 (LINKKI) ja aloitustiedot 1.3.2021 (LINKKI), yritykset (LINKKI), valmistajaseminaarit (LINKKI), paneelikeskustelut (LINKKI) sekä embedded ja näyttötekniikan osuudet (LINKKI). Tässä messujärjestäjän Youtube-videokiitokset ja tapahtuman päätöstilaisuuden lupaus tapahtuman palaamisesta ensi vuonna takaisin Nürnbergin messuhalleihin (LINKKI).

Lisää tulevista tapahtumista Uusiteknologian 2021-2022 messu- ja kongressilistauksesta (LINKKI).

Päivitetty 8.3.2021