Embedded World esittelee vähävirtaiset ARM-ohjaimet

STMicroelectronics esittelee  verkossa  alkavilla Digital Embedded World 2021 -messuilla uuden erittäin vähävirtaisen STMU5-mikro-ohjainsarjan. Uutuudet perustuvat ARM Cortex-M33-suoritinytimiin ja 40 nanometrin valmistusprosessiin.

ST Microelectronics on saanut laskettua piirin tehonkulutusta siirtymällä nykymallien 90 nanometrin prosessiteknologiasta uudempaan 40 nanometrin valmistusprosessiin. Tehonsyötön optimoimiseksi sirulle on integroitu rinnakkain toimivat hakkuriregulaattori ja LDO-tyyppinen lineaariregulaattori.  Tehonsyötön voi lennossa vaihtaa regulaattorilta toiselle.

Muita virransäästötoimintoja ovat piirin sisäisten syöttöjännitteiden säätäminen toimintatilojen mukaan ja käyttämättömien lohkojen poiskytkentä. Siten piirien dynaaminen eli kellotaajuudesta riippuva virrankulutus voi olla pienempi kuin 19 µA/MHz.

Piiriversiosta riippuen sirulla voi olla maksimissaan kaksi megatavua flash-muistia, joka on toteutettu  512 kilotavun muistiosioilla. Näin se kestää vähintään sata tuhatta kirjoituskertaa.

Uudessa ohjainpiirissä on tavanomaisten mikro-ohjainyksiköiden kuten ajastimien ja erilaisten sarjaliitäntöjen lisäksi on nopea 14 bitin analogia/digitaalimuunnin ja kaksi digitaalista suodatinlohkoa (yleiskäyttöinen Multi-function Digital Filter MDF ja audiosignaaleihin erikoistunut Audio Digital Filter ADF).

Piirillä on myös runsaasti tietoturvaominaisuuksia, jotka perustuvat ARMin TrustZone-teknologiaan ja STMicroelectronicsin omiin kehitelmiin. Sisäisessä RAM-muistissa on esimerkiksi virheenkorjaustoiminnolla varustettu lohko. Piirisarjan kotelovaihtoehtoja ovat 4,2 x 3,95 mm WLCSP,  7 x 7 mm UQFN48 ja UFBGA169. Valmistaja lupaa piirit tuotantoon syyskuussa 2021.

Tuotekehitystä ja kokeilua varten on käytettävissä B-U585I-IOT02A Discovery Kit sekä STM32Cube-työkalu ohjelmistojen kehitystä varten. Mikäli tarvitaan reaaliaikakäyttöjärjestelmää niin tarjolla on STM32Cube työkaluun integroitu AzureRTOS, joka aiemmin tunnettiin nimellä FreeRTOS.

Lisää: STMicroelectronics (LINKKI), U5-piirisarjan tuotetiedot (LINKKI), esityskalvot (LINKKI, pdf), kehityskortti (LINKKI), ohjelmistotuki (LINKKI) ja globaalit ja paikalliset jakelijat (LINKKI, valitse Finland).