Assembly-tapahtuma näkyy verkossa

Telian nykyisin operoima tietokonefestivaali Assembly näkyy koronan takia pelkästään digitaalisena. Maanantaina 8.3.alkanut tapahtuman  on täysin maksuton ja avoin kaikille. Mukana on suositun e-pelaamisen lisäksi muutakin digitarjontaa ja demoja.

Kolme clockdown-viikkoa kestävä (8.-28.3.2021) virtuaalifestivaali Assembly Winter ’21 keskittyy tänä vuonna digitaalisen elämän murrokseen ja uudenlaisiin virtuaalikohtaamisten tapoihin.

Ohjelmassa on e-kilpapelaamista, mutta myös järjestäjien mukaan paljon muuta digitekemistä. Viikkoihin mahtuu perinteisen Assemblyn demotarjonnan lisäksi esimerkiksi shakin Suomi-Ruotsi-maaottelun, virtuaalibileet Robloxissa sekä lautapeliohjelman lanseerauksen, jossa ovat mukana näyttelijät Ernest Lawson ja Niina Lahtinen.

”Haluamme järjestää Assemblyssa koronasulun aikana ohjelmaa, joka viihdyttää, mutta myös mahdollistaa kohtaamiset ihan uusilla virtuaalisilla tavoilla”, sanoo Assemblyn toimitusjohtaja Lassi Nummi. 

”Viimeisen vuoden aikana maailma on muuttunut. Olemme joutuneet keksimään fyysisille tapaamisille digitaalisia korvaajia”,  taustoittaa Nummi tapahtuman kehittämistä. Teleoperaattori Telia hankki Assemblyn enemmistöosuuden kesällä 2018.

Lisää: Assembly Winter ’21:n ohjelmatarjonta (LINKKI) ja 24/7-videolähetykset (LINKKI)

Kuvituskuva: AssemblyTV