Kameramerkit kiinnostavat kännykkävalmistajia

Kännyköiden kameraominaisuuksien ja optiikan parantamiseen ovat kännykkämerkit hakeneet jo vuosia apua tunnetuista kameraoptiikan ja laitteiden valmistajista. Uusin on Oneplus, joka julkisti tänään virallisesti yhteistyönsä ruotsalaisen Hasselbladin kanssa.

Kiinalaisvalmustaha OnePlus on sitoutunut sijoittamaan 150 miljoonaa dollaria uuden entistä paremman kameratekniikan kehitykseen seuraavan kolmen vuoden aikana.

Yhteistyön tarkoituksena on yhdessä nostaa älypuhelimien  kamerajärjestelmät seuraavalle tasolle tulevaisuuden OnePlus-lippulaivapuhelimissa. Ensimmäinen esimerkki yhteistyöstä tulee olemaan 23.3.2021 julkistettavan OnePlus 9 -sarjan kamerat.

Ruotsalainen Hasselblad on 80 vuoden ajan on ollut korkealaatuisen ammattitason digikameroiden valmistajana ja tunnettu kuvanlaadustaan, skandinaavisesta muotoilustaan sekä tarkkuusmekaniikastaan.

Kumppanuus kehittyy jatkuvasti seuraavien kolmen vuoden aikana alkaen ohjelmistoon liittyvistä parannuksista, jotka sisältävät värien säätöön ja kuva-antureiden kalibrointiin liittyviä parannuksia. Tämän yhteistyön ensimmäinen ja teknisesti haastavin tulos on paranneltu värikalibrointi.

Laajemminkin kännykkävalmistajat ovat hankkineet optiikka- ja kameraosaamista tutuilta kameramerkeiltä. HMD Globalin Nokialla merkkinä on Zeiss ja Pureview sekä Huaweilla Leica.

Kuvituskuva: Oneplus Nord