Edullisempia tehotyöasemia Nvidian ohjaimilla

HP on esitellyt edullisemmat Nvidian näytönohjaimilla varustetut Z-sarjan tehotyöasemat 3D-suunnittelun ja muihin raskaan sarjan visualisointitehtäviin. Käyttöjärjestelmäksi voi valita Windows 10 Pro 64:n tai Linuxin.

HP kertoo tuovansa nyt aiemmin vain highend-koneille ominaiset huipputehot edullisemman luokan Z by HP -pöytäkonemalleihin HP Z1 Tower G8, HP Z2 Small Form Factor G8 ja Z2 Tower G8.  Uusien koneiden Nvidia RTX A4000- ja A5000-näytönohjaimet antavat esimerkiksi Z2-sarjan  G8:n käyttäjille mahdollisuuden hyödyntää uusimman sukupolven RT-, Tensor- ja CUDA-ytimiä.

HP:n Z4-, Z6- ja Z8-työasemiin voi lisäksi valita myös Nvidian Ampere -arkkitehtuurin näytönohjaimen. Z1 Tower-, Z2 SFF- ja Z2 Tower -malleihin voi valita Samsungin PCIe Gen4 -ajurit, jotka tarjoavat parempia siirtonopeuksia.

Koneiden toiminnan pitäisi sujua  häiriöttömästi yrityksen uuden jäähdytysratkaisun ansiosta. Kotelot saa auki ilman työkaluja, joten niihin voi lisätä uusia komponentteja tai PCIe-kortteja sekä päivittää muutenkin ajan myötä osia uudempiin.

Lisää: HP:n Z-sarjan tehotyöasemat (LINKKI).

Kuva: HP:n uusi Z2 G8 Tower on perinteisen pöytäkoneen kokoinen tehotyöasema.