Omaa koodia USB-C-ratkaisuihin

Piirivalmistaja Microchip on tuonut uuden Power Delivery Software Frameworkohjelmistoympäristön, jonka avulla voidaan muokata sekä yhdistää koodia sulautetuissa USB-C-tehoratkaisuissa.

Microchipin Power Delivery Software Framework –ratkaisu tarjoaa sekä avoimen lähdekoodin perustan virransyötölle että kattavan ohjelmointiympäristön sitä varten. Uuden PD-arkkitehtuurin avoimen lähestymistavan avulla asiakkaat voivat helposti lisätä USB-C/PD-portin moniin sulautettuihin sovelluksiin.

Microchip lupaa muuttaa tapaa, jolla USB-C PD integroidaan asiakasjärjestelmiin. Yhdistämällä omaa koodi Microchipin PD-pinoon, suunnittelijat voivat samalla valita valita yrityksen valikoimasta muita osuuksia USB-ratkaisuunsa, kuten SmartHubeja, mikro-ohjaimia ja erillisiä PD-ratkaisuja.

Kehittäjät voivat hyödyntää uutta ohjelmisto- että laitteistokehystä  esimerkiksi UPD301B- ja UPD301C-PD-ohjaimien kanssa. Niistä UPD301B/C on erillinen, pienikokoinen USB Type-C -virtalähteen (PD) -porttiohjain, joka on yhteensopiva myös USB Type-C Power Delivery 3.0 -määrityksen kanssa.

UPD301B/C tarjoaa puolestaan itsenäisen toiminnan monenlaisille PD-sovelluksille, joka mahdollistaa kaapelipistokkeen suunnan ja tunnistuksen ja toteuttaa kantataajuisen viestinnän USB Type-C -laitteen kanssa.

Microchipin Power Delivery Software Framework tukee lisäksi  yrityksen SAM- ja PIC-MCU-yksiköitä ja dsPIC-digitaalisia signaalien ohjaimia (DSC). Lisäksi PSF antaa mahdollisuuden käyttää PD:tä olemassa olevilla Microchip MCU -infrastruktuureilla, lisäämällä UPD350 PD-lähetin-vastaanotin tai integroimalla PD-järjestelmäkoodiin.

Microchipin uusi PSF-kehysratkaisu tukee myös Microchipin MPLab X IDE -kehitysympäristö sekä PSF-arviointiosuutta, joka sisältää SAMD20 MCU- ja UPD350 PD PHY -piirit. Jatkossa kaikilla Microchipin USB-C:tä tukevilla mikro-ohjaimilla pitäisi olla sama PD-koodipohja.  Yritys tarjoaa konfiguroitavaa ja muokattavaa PFS-lähdekoodia piiriasiakkailleen veloituksessa edelleen kehittämiseen.

Lisää: Microchip (LINKKI), USB Power Delivery Software Framework (LINKKI) ja  tuotetiedot UPD301B (LINKKI) ja UPD301C (LINKKI) sekä Suomen jakelijat (LINKKI).