Kemian ammattitapahtuma siirtyi verkkoon – katsottavissa toukokuun loppuun

Monia messutapahtumia on siirretty ensi vuoteen tai tilalle on viritetty digitaalisia erikoistapahtumia. Näin tapahtuu myös keskiviikon kemian ChemBio-ennakkotapahtuman osalta, joka siirtyy torstain metsäteollisuuden pre-PulpPaperin kanssa verkkoon. Samalla digitaalisuudesta on tulossa uudenlaisten  hybridimessujen lisäominaisuus tulevaisuuden tapahtumiin. Tämän vuoden esitykset ovat katsottavissa verkossa toukokuun 2021 loppuun.

Suomen messut ilmoitti  siirtävänsä perinteiset fyysiset ChemBio ja PulPaper kevääseen 2022, mutta korvaavansa tapahtumat verkkotapahtumilla. Digitaaliosuutta varten on Pasilan messukeskukseen rakennettu virtuaalistudioita, joista tapahtumien digilähetykset verkkoon tapahtuvat. Lisäksi tarjolla on yritysten osuuksia ja myös chattimahdollisuus.

”Verkkotapahtumat kuvataan Messukeskuksen studioissa ja lähetetään suorina lähetyksinä. Osa esityksistä muun muassa kansainväliset keynote-puheenvuorot tulevat etäyhteydellä”, kertoo tapahtumista vastaava liiketoimintapäällikkö Marcus Bergström Messukeskuksesta.

Keskiviikkona 28.4 järjestetään virtuaalinen ChemBio Finlandin ennakkotapahtuma ja vastaava Virtual pre-PulPaper 29.4.2021. Molempiin verkkotapahtumiin osallistuu noin 20 yritystä. Lisäksi on maksullinen Helsinki Chemical Forum -tapahtuma 28.-29.4. verkossa.

Digitaalitapahtumilla on käytössä digitaalinen Brella-palvelu, jonka avulla voi sopia tapaamisia sekä mukana olevien yritysten että muiden kävijöiden kanssa. Sivuilla on myös chattiominaisuus. Mukana olevien yritysten sivut aukeavat tapahtumapäivänä.

Digitaalisuus on jäämässä Suomen messujen tarjontaan laajemminkin, vaikka perinteiset fyysiset tapahtumat jatkavat toki messuhalleissa heti kun sen on mahdollista. Digitaalisuus tulee jäämään lisäarvoksi ja sopii erityisesti seminaariosuuksiin.

”Opit verkkotapahtumista kantavat ensi vuoteen, jolloin Messukeskuksessa järjestettävät tapahtumamme ovat hybridejä ja osa sisällöstä jaetaan verkon kautta’’, kertoo Marcus Bergström Messukeskuksesta.

Sama hybridimessujen tulo on nähtävissä myös Saksan suurilla tekniikan megamessuilla, jotka ovat kokeilleet digitapahtumien järjestämistä koko viime vuoden.

Niiden peruselinkeino on kuitenkin fyysiset messuhallit, joten hybridimessut tarjoavat keinon säilyttää myös osa tulorahoituksesta. Myös messuvieraille fyysinen tapahtuma tarjoaa edelleen tutun tavan selvittää alan tarjontaa vaikka jatkoverkottuminen tapahtuisikin verkossa.

PÄIVITYS: ChemBio-verkkotapahtuma tarjosi kuusi ohjelmakokonaisuutta, joissa oli 24 ohjelmaa. Puhujia oli yli 50. Päivän aikana tapahtumaa seurasi 1 200 kävijää, mutta lisäksi tapahtuman tallenteita voi seurata ja yrityssivut ovat avoinna toukokuun loppuun asti verkossa. Ohjelman seuraaminen edellyttää rekisteröitymistä. Mukana on esimerkiksi mielenkiintoinen esitys paristojätteen jalostaminen lannoitteeksi.

Lisää: Messukeskus/Suomen messut (LINKKI), ChemBio Finland (LINKKI, esitykset verkossa toukokuu 2021 asti), PulpPaper (LINKKI) ja Helsinki Chemicals Forum (LINKKI). Lisää messuja ja tapahtumia löydät Uusiteknologia.fi:n tapahtumalistauksesta 2020-2022 (LINKKI).

Kuva: Suomen messut / Messukeskus