Valmetilta virtuaalinen paperitehdas

Valmet on kehittänyt maailman ensimmäinen koulutuskäyttöön soveltuvan virtuaalisen paperitehtaan. Digitaaliseen kaksostekniikkaan perustuava  ratkaisu on toimitettu slovakialaiselle Mondin tehtaalle. Virtuaalisimulaattori on osa Valmetin teollisen internetin ja koulutuspalveluiden tarjontaa.

Uudenlaisen ohjailtavan virtuaalitodellisuuden avulla käyttäjät siirtyvät 360 asteen oppimisympäristöön, liikkuvat vapaasti 3D-virtuaalimaailmassa. Samalla he voivat olla vuorovaikutuksessa simuloitujen koneiden kanssa saaden lisätietoja prosessista ja laitteista.

Valmetin kierrätyskuitulinjan (OCC), massankäsittelyn ja ulkopakkauskartonkikoneen virtuaalikaksosta käytetään operaattoreiden ja muun henkilöstön kouluttamiseen ennen käyttöönottoa. Koulutusmoduulit ovat aidon tuntuisia skenaarioita, jotka on luotu erityisesti viira- ja puristinosien kunnossapitotoimille.

Käyttäjät oppivat niistä henkilökohtaisen kokemuksen kautta, mikä parantaa merkittävästi opitun sisäistämistä, työsuoritteita ja työpaikan turvallisuutta. ”On ollut todella silmiä avaavaa, kun virtuaalitehdasta on voitu käyttää ennen varsinaista käyttöönottoa”, sanoo Lubomír Líška Mondi SCP Ružomberokista.

Lubomír Líška oli vuonna 2003 mukana paperikoneen (PM18:n) uudistuksessa ja käyttöönotossa. ”Olimme tuolloin positiivisesti yllättyneitä Valmet DNA -koneohjausjärjestelmästä. Ja nyt voimme ”työskennellä” virtuaalisella kartonkikoneella”, hän kertoo.