Uusi jakelija varaosiin ja it-tarvikkeisiin

Tanskalainen Convena Distribution laajenee Suomeen ja aikoo haastaa isommat tietotekniikan varaosien ja tarvikkeiden tukkumarkkinat tarjonnallaan. Yrityksen listoilla on yli 300 000 eri tuotetta 60 merkiltä. Lisäksi yritys välittää kunnostettuja kannettavia mikroja ja oheislaitteita.

Tanskassa syntynyt Convena Distribution on tieto- ja mobiilitekniikan valtamerkkien varaosien, komponenttien ja lisätarvikkeiden jakelija. Yrityksellä on listoillaan tunnetuimpien merkkien, kuten HPE, HP Inc., Lenovo, Lexmark, Samsung ja lisäksi oma ProXtend-tuotemerkki.  Convena uskoo myynnissä myös kunnostettujen it-tuotteiden bisnekseen.

Suomen Convenan avainasiakaspäällikkö Elmeri Pankkonen (vas.) ja yrityksen maajohtaja Jiri Tainio.

Suomen verkkosivustonsa ansiosta yritys on päässyt jo käyntiin. Yrityksen nettisivustolla on tuotteiden lisäksi julkaistu myös lyhyet oppaat esimerkiksi kaapeleista, älypuhelimien varaosista, näyttösuodattimista sekä tulostimien ja televisioiden  varaosista.

Suomen toimipisteen avaamisella tanskalaisyrityksen panokset kuitenkin  kasvavat merkittävästi. ”Avaamalla toimiston Suomeen voimme paremmin ymmärtää paikallisia markkinoita”, toteaa emoyhtiön myyntijohtaja Tinna Pichard.

Uuden Suomen yksikön maajohtajaksi on nimitetty Jiri Tainio, joka on kerännyt aiemmin kokemusta muilla tietotekniikan, kulutuselektroniikan ja mobiilitekniikan maahantuojilta ja valmistajilta, kuten Xiaomi, LG Electronics, Logitech ja EET Europarts.

Lisätietoja: Convena Distribution Finland  (LINKKI)