Alkuvuoden myynti: Xiaomi kiritti kasvuun – Huawei tipahti

Kännykkävalmistaja Xiaomi oli alkuvuonna maailman älypuhelintoimituksissa kolmas ja ensimmäistä kertaa myös toisella sijalla Euroopan markkinoilla Samsungin jälkeen. Amerikkalaiset tutkimusyhtiöt Canalys, IDC ja Strategy Analytics ovat julkaisseet uusimmat tiedot älypuhelinmarkkinoiden myynnistä.

Markkinatutkimuslaitoksista Canalys Smartphone Market Pulse: Q1 2021 -raportin mukaan vuosineljännes oli Xiaomille kaikkien aikojen paras. Yhtiö saavutti kaikkien aikojen parhaan vuosineljänneksen kokonaistoimitusmäärän, 49 miljoonaa laitetta, jossa kasvua vuodentakaiseen 62 prosenttia.

Maailman kokonaistoimitusten määrä oli 347 miljoonaa älypuhelinta. Kuvassa myyntimäärät 2018-2021Q1. Kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä myyntiykköse oli Samsung 22 prosentilla ja toisena Apple 15 prosentin osuudella, mutta Xiaomi jäi kolmanneksi vain prosentin päähän 14 prosentin osuudella.

Muita Canalysin raportin mukaan olivat Oppo 11 ja Vivo 10 prosentilla. Koostekohdassa muut vamistajat kuten Nokia-merkki tekevä HMD Global, Sony, ja Huawei saivat yhteensä kokonaisosuudeksi 28 prosenttia.

Canalysin datan mukaan Xiaomi sijoittui myös ensimmäistä kertaa Euroopan markkinoilla tammi-maaliskuussa toiseksi 23 prosentin osuudella Samsungin (35%) jälkeen.

Kasvuprosentti oli Euroopassa Xiaomilla 85 samaan aikaan kun Huawein osuus laski 81 prosenttia kolmeen prosenttiin. Uusissa käsissä olevan Huawein entinen kakkosmerkki Honorin osuus oli viisi prosenttia.

Muidenkin markkinatutkijoiden tulokset olivat samansuuntaisia. Lisää tietoa saat Catalysin  (LINKKI), IDC:n (LINKKI) ja Strategy Analytics (LINKKI) 1-3/2021-raporttitiedotteista.

Kuvituskuva: Xiaomi