Huawei innovoi Suomessa uusinta audio- ja kameratekniikkaa

Tampereella sijaitsevan kiinalaisvalmistaja Huawein tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen painopiste on kuuloketeknologiassa, mutta siellä kehitetään myös kamera- ja grafiikkaohjelmistoja. Yhtiön Suomen toinen tutkimus- ja tuotekehityskeskuksista sijaitsee Helsingissä.

Tampereen audiolaboratorio (Tampere Wireless Headset Audio Laboratory) on Huawein suurin Kiinan ulkopuolinen audiotutkimus- ja tuotekehityskeskus. Siksi ei ole ihme, että kiinalaisyhtiö Huawein moni audioinnovaatioista on kehitetty juuri Tampereella. Uusimpana yrityksen FreeBuds Studio-vastamelukuulokkeet hyödyntävät suomalaisosaamista.

Jyri Pakarinen, Huawei

”FreeBuds Studion ja useiden muiden FreeBuds-tuotteiden tarjontaan on päätynyt esimerkiksi Suomessa kehitetty tuulimelua vähentävä mikrofoni- ja algoritmiratkaisu. Samoin Studio-kuulokkeiden puhealgoritmin toteutus on tehty meillä”, kertoo Huawein Suomen teknologiavastaava Jyri Pakarinen.

Tampereen kehityskeskuksessa työskentelee kaikkiaan yli 30 audioalan asiantuntijaa. Tiimi on kehittänyt Huawei-tuotteisiin esimerkiksi puhealgoritmeja, joilla saadaan puhujan ääni kuuluvaksi myös haastavissa ja meluisissa olosuhteissa. Tampereen keskuksessa konseptoidaan ja valmistetaan myös uusia prototyyppejä esimerkiksi algoritmikehityksen tueksi sekä tehdään äänenlaatuarvioita prototyypeille ja valmiille tuotteille.

Huawein tutkimus- ja tuotekehitystyön parissa työskentelee Suomessa kaikkiaan 450 henkilöä. Yritys on investoinut kasvavasti Suomen tutkimustoimintoihin. Kaksi vuotta sitten yritys inbestoi Suomessa tutkimus- ja tuotekehityskeskuksiin 65 miljoona euroa ja tutkimusostoihin 11,6 miljoonaa euroa.

Taustaa: Kiinalaisyhtiö Huaweilla on 15 globaalia tutkimus- ja tuotekehityskeskusta, jotka sijaitsevat Suomen lisäksi muun muassa Ruotsissa, Saksassa, Venäjällä, Kiinassa, Intiassa ja Yhdysvalloissa. Kaikkiaan Huawei työllistää yli 195 000 henkilöä, joista yli 80 000 työskentelee tutkimuksen ja tuotekehityksen parissa.

Kuva: Huawei