Silicon Labs tuo Matter-yhteydet kotiautomaatioon

Silicon Labs on tuonut tarjolle ensimmäiset piiri- ja korttiratkaisut, jotka tukevat uutta  Matter-IoT-standardia. Piirivalmistajien lisäksi uutta IoT-standardia tukevat Apple, Huawei, Google ja Amazon. Myös suomalais-ruotsalainen lukkoyritys Asso Abloy on tuomassa Matter-tekniikkaa tuotteisiinsa. 

Matter perustuu olemassa oleviin IP-yhteysprotokolliin ja mahdollistaa alustojen välisen IoT-viestinnän, joka kattaa lopputuotteet, mobiilisovellukset ja pilvipalvelut. Matter tunnettiin aiemmin nimeltään ’Project Connected Home over IP’ tai ’CHIP’.  Matter-standardin tastalla on pitkään toiminut Zigbee-järjestö, joka on nyt nimetty uudelleen Connectivity Standards (CSA) -allianssiksi.

Matter-projektin käynnistäminen merkitsee samalla Zigbee-allianssin päättymistä. Mukana uudessa CSA-yhteisössä ovat Silicon Labsin, NXP:n, TI:n ja STMicroelectronicsin tyylisten piiritoimijoiden lisäksi Apple ja Huawei sekä nettitoimijat Google ja Amazon. Tuettavaksi on tulossa myös heidän Alexa, HomeKit ja Google-ratkaisunsa.

Piirivalmistajista Silicon Labs on ollut Matterin kehityksessä aktiivisesti tarjoamalla uuden ratkaisun kehittäjille laitteistoja ja ohjelmistoratkaisuja. Yritykseltä on saatavissa jo langattomia Matter-ratkaisuita Thread-, Wi-Fi- ja Bluetooth-protokollia käyttäen. Tuotevalikoimaan kuuluvat Matteria tukevat piirituotteet MG12, MG21, WF200, WFM200 ja RS9116.

Uusi Matter-standardi lupaa yksinkertaistaa niiden tuotekehitystä ja tarjota loppukäyttäjille yhtenäisen yhteysstandardin. Sen keskeinen osa on turvallisuus, jossa jokainen verkkoon liittyvä laite tullaan todentamaan ja jokainen viestikin on salattu ja todennettu. Myös päivitykset tarjotaan suojattuina ratkaisuina, jossa hyödynnetään vain turvalliseksi todettuja algoritmeja. Ratkaisussa voidaan hyödyntää myös ns. Secure Vault -tekniikkaa, mikä vähentää esineiden internetin ekosysteemien tietoturvaloukkausten ja väärentämisen riskiä.

Lisää:  Silicon Labs Matter (LINKKI), CSA-yhteisö (LINKKI), Matter-sivusto (LINKKI) ja Zigbee/Matter-tiedote (LINKKI)

Kuvituskuva: Silicon Labs tukee kehityskorteissaan myös uutta Matteria.