Mobiililaitteita räjähdysvaarallisiin tiloihin

Saksalainen Pepperl+Fuchs tarjoaa räjähdysvaarallisten tiloihin Ecom Instrumentsin koventamia tabletteja ja älypuhelimia. Ne avaavat yrityksen mukaan uusia mahdollisuuksia hakea digitaalista tietoa missä tahansa. Kehitteillä olevat älylasit tuovat pian huoltokohteisiin asiantuntijoiden virtuaalisen avun ja neuvot entistä helpommin.

Mobiililaitteiden käyttö tarjoaa teknikoille merkittävän etätuen monimutkaisia tarkastusmenettelyjä suoritettaessa. Saksalaisen Pepperl+Fuchin uudet ex-tilojen mobiililaitteet antavat huoltohenkilöstölle välittömän pääsyn tarvittaviin tietoihin.

Kuva: Pepperl+Fuchs

Jo nykyisin räjähdysvaarallisissa Ex-tiloissa voidaan käyttää tähän tarkoitukseen videopuheluita sekä lisätyn todellisuuden (AR) sovelluksia älypuhelimien tai tablettien avulla. Niiden avulla voidaan ottaa tarvittaessa ottaa yhteyttä asiantuntijoihin tai laitteen valmistajaan ja pyytää heiltä apua.

Jotta etätuki saataisiin uudelle tasolle on saksalaisyritys tehnyt ECOM Instruments kanssa tiiviisti yhteistyötä tuotteiden kehittämiseksi. Niiden keskiössä ovat älylasit, joiden avulla  huoltomiehelle jää kädet vapaiksi ja mahdollisuus virtuaalisen etäyhteyteen asiantuntijoiden kanssa.

Yritys aikoo tuoda kehitteillä olevat älylasit vielä myyntiin tänä syksynä. Niissä kiinnitetään huomiota siihen, että toiminnot oikeasti soveltuvat jokapäiväiseen käyttöön teollisuudessa ja erityisesti räjähdysvaarallisissa tiloissa. Lasien kanssa voidaan käyttää myös ääniohjausta sekä kosketuslevyohjausta.

Lisää: Pepperl+Fnch (LINKKI),  Ecom Instruments (LINKKI) ja PF:n Ex-tilojen tabletit ja kännykät (LINKKI) ja edustaja Sensonor Oy (LINKKI).