Suomalainen älyroskis kasvattaa suosiotaan

Suomalainen aurinkokennoilla varustettu älyroskis on murtautumassa Keski-Euroopan markkinoille Ranskaan. Lähes miljoonan euron tilaus toimitetaan Pays de l’Orin alueelle vielä alkukesän aikana. Lehtovuori Oy:n älyroskakoreissa on aurinkokennon lisäksi yrityksen kehittämä hydrauliikkaratkaisu ja patentoitu täyttömäärän mittaustekniikka verkkoyhteyksineen. Katso videolta miten älyroskisjärjestelmä toimii.

Lähiviikkoinan lähtee Lehtovuori Oy:n Ylöjärven tehtaalta toistasataa älyroska-astiaa Etelä-Ranskaan. Tehtaalle töitä lähes miljoonan euron arvoinen tilaus tuo usean henkilötyövuoden verran.

Lehtovuoren CitySolar-älyroskis ja karttaohjelma.

Lehtovuori on toimittanut jo maailmalle pian tuhat Solar -älyroska-astiaa. Niitä on Helsingin ja Turun kaupungin katujen lisäksi Ruotsissa ja Norjawwq sekä pienempiä määriä Kroatiassa ja Unkarissa.

Ranskaan toimitettavissa älyroskikissa on käytössä yrityksen oma hydrauliikkaratkaisu ja patentoitu verkkopohjainen täyttömäärän mittaustekniikka.

’’Yleensä älyroska-astioiden täyttöaste mitataan joko ultraääni- tai lasersensorilla, jotka aiheuttavat turhia tyhjennyshälytyksiä’’, kertoo Lehtovuoren toimitusjohtaja Eero Ojanen.

Yhtiö on tekemässä suuren vientikaupan rinnalla 4,5 miljoonan euron investoinnit Ylojärven tehtaan tuotantokoneisiin ja laajentamiseen.

Lisää: Video toiminnasta (LINKKI) ja lisätietoa älyroskakorista (LINKKI) aiemmista Uusiteknologia.fi:n uutisista (LINKKI).

Kuva: Lehtovaara Oy