Pikkukortin ohjainpiiri pääsi jakeluun

Vuoden alussa esitelty Raspberry Pi -Pico-kortin RP2040-prosessori on saatavissa erillispiirinä Farnellin kautta, jotta sitä voidaan käyttää myös ammattitason ratkaisuissa. RP2040:n määrähintaa ei vielä kerrottu, mutta netin ensiarvioiden mukaan hinta olisi dollarin eli hieman alle euron kappale.

Raspberry Pico P -kortin  keskusyksikkö on RP2040, jossa on kaksi ARM Cortex-M0 + -ydintä 133 megahertsin kellotaajuudella. Piirin valmistaa taiwanilainen TSMC 40 nanometrin tekniikalla. Srukoko koko on kaksi neliömillimetriä ja se on pakattu 7 x 7 millimetrin kokoiseen QFN-56 -koteloon.

Piirissä on  on 264 kilotavua RAM-muistia ja se tukee ulkoisia Flash-muisteja aina 16 megatavuun saakka. Se toimi 3.3 voltin syöttöjännitteellä, ja piirin ydinlogiikka toimii sisäisen jänniteregulaattorin tuottamalla 1,1 voltin jännitteellä.

Piirillä on kolmekymmentä 3,3 voltin jännitteellä toimivaa GPIO-nastaa, neljä 12 bitin tarkkuudella toimiva analogista tuloa, kaksi UART-sarjaporttia, kaksi SPI-ohjainta, kaksi I2C -ohjainta, 16 PWM-kanavaa ja USB-liitäntä. IO-nastojen tehokasta hallintaa varten piirissä on kaksi Raspberry Pi Programmable I/O (PIO) -apulohkoa.

Kerroimme uudesta Pico-kortista ja sen piiristä Uusiteknologia.fi:n sivustolla 9.2.2021 (LINKKI). Uutisessa on myös linkit RP2040-piirin datakirjaan ja ohjelmistotyökaluihin.

Lisää: Farnellin Raspberry RP2040 -tiedote (LINKKI).