Aalto-yliopistolle avointa automaatiotekniikkaa

Schneider Electric toimittaa Aalto-yliopiston Factory of the Future -yksikköön uusinta IEC 614999 -standardiin perustuvaa automaatioteknologiaa. Yksikkö kehittää joustavia innovaatioita ja ratkaisuja automaation käyttöön.

Teollisuudelta vaaditaan entistä enemmän joustavuutta, tuottavuutta ja ketteryyttä, ja tämän saavuttaakseen teollisuuden tulee rakentaa ratkaisuja avoimien, valmistajariippumattomien, pilvipohjaisten IT-ohjelmistojen varaan.

’’Avoin automaatioalusta on hyvä opetusalusta, sillä tulevaisuudessa avoimet alustat vain yleistyvät. Työmarkkinat myös tarjoavat enemmän mahdollisuuksia, kun osaamista ei ole vain yhdestä suljetusta automaatiojärjestelmästä’’, kertoo Aalto-yliopiston tekniikan professori  Valeriy Vyatkin.

Schneiderin toimittama EcoStruxure Automation Expert -alusta antaa opiskelijoille mahdollisuuden oppia käyttämään alan tuoreinta automaatioteknologiaa. Schneider Electricin laitevalmistaja- ja prosessiautomaatiologiikat tukevat avointa, IEC61499-pohjaista Automation Expert -automaatioalustaa.

Professori Vyatkin korostaa yritysten kanssa tehtävän oppilaitosyhteistyön merkitystä kaikkia osapuolia hyödyttävänä tilanteena. Myös Schneiderilla nähdään, että avoin Automation Expert -alusta auttaa opiskelijoita ja opettajia valmistautumaan automaation uuteen aikakauteen.

Logiikoiden lisäksi Aalto-yliopiston Factory of the Future -yksikköön toimitettiin Schneiderin teollisuusympäristöön tarkoitettuja langattomia ohjauskalusteita, joilla voidaan  tukea muutosta perinteisestä automaatiosta nykyaikaiseen langattomaan teollisuusympäristöön.

Kuva: Aalto ITiA research group