Etteplan osti lisää pilvi- ja sovellusosaamista

Suunnitteluyritys Etteplan on ostanut puolalaisen Skyrise.tech’in, joka on erikoistunut pilvipalveluihin ja sovellusohjelmointiin. Kauppasummaa ei julkisteta, mutta kauppa toteutettiin 120 000 osakkeen suunnattuna osakeantina ostettavan yhtiön omistajille markkinahintaan.

Vuonna 2008 perustettu Skyrise.tech on nopeasti kasvava ohjelmistokehitysyhtiö, jonka asiakkaita ovat muun muassa logistiikan, terveydenhuollon, mobiliteetin ja yritysratkaisujen parissa toimivat yritykset.

Vuonna 2020 Skyrise.techin liikevaihto oli noin 3,5 miljoonaa euroa. Ostettava yritys työllistää noin 80 ohjelmistoalan asiantuntijaa Katowicessa ja Gdanskissa Puolassa.

Puolaisyrityksen osto on jatkoa Etteplanin viime vuosina tekemille investoinneille digitalisaatioon ja ohjelmistokehitykseen.

“Yrityskauppa parantaa osaamistamme ja kilpailukykyämme pilvipalveluihin ja sovelluksiin liittyvässä liiketoiminnassa Puolassa sekä maailmanlaajuisesti”, sanoo Tom Leskinen, Etteplanin Ohjelmisto- ja sulautetut ratkaisut -palvelualueesta vastaava johtaja.

Jo nyt Etteplanin eri yksiköissä työskentelee yli 700 asiantuntijaa ohjelmistokehityksen ja sulautettujen järjestelmien parissa. Heistä 250 on erikoistunut pilvipalveluiden ja sovellusten ohjelmistokehitykseen.

Etteplan on ollut toimintaa Puolassa jo vuodesta 2016 ostetun Espotelin kautta. Sen jälkeen yritys on laajentanut Puolan toimintaansa suunnitteluratkaisuihin ja tekniseen dokumentointiin. Uusimman kaupan jälkeen Etteplanilla on Puolassa jo neljä toimistoa Puolassa ja yli 200 työntekijää.

Etteplanin koko viime vuoden liikevaihto oli noin 260 miljoonaa euroa. Helsingissä listatun yhtiön palveluksessa on yli 3 400 asiantuntijaa Suomessa, Ruotsissa, Alankomaissa, Saksassa, Puolassa, Tanskassa ja Kiinassa.