Huipputason jäähdytys grafiikkakannettavaan

Kiinalainen Lenovo jatkaa IBM:ltä vuosikymmen sitten hankitun ThinkPad-malliston kehittämistä. Uusin huippumalli on jo neljännen sukupolven huippugrafiikalla varustettu , jossa on käytössä useita jäähdytysratkaisuja koneen pitämiseksi tarpeeksi viileänä.

Lenovon uuden ThinkPad X1:n suorituskyky vaatii maksimaalisen jäähytyksen, jotta käyttäjien ei tarvitse huolehtia ylikuumenemisesta. Siksi kiinalaisyritykset insinöörit kehittivät kolme uutta täydentävää jäähdytysjärjestelmää Nvidian RTX -grafiikalla konfiguroiduille malleille.

Pelkästään koneiden hybridijäähdytysjärjestelmässä käytetään sekä perinteisiä lämpöputkia että suurta höyrykammiota pitämään grafiikka optimaalisena.

Lisäksi näppäimistön ilmanottoaukko tuo myös viileän ilman virtausta puhaltimien läpi. Näin koneen kaksoisohitusrakenne antaa ilman virrata jäähdytysjärjestelmän ylä- ja alaosan yli lämmöneristyksen parantamiseksi.

Uusissa ThinkPad X1:ssä on Intelin Core i9 H-sarjan suoritin valinnaisella vPro-teknologialla ja useita eri versiosta hieman riippuen eri grafiikkaohjaimista. Niitä on tarjolla Nvidian RTX3050Ti, RTX3060, RTX3070 tai RTX3080-ohjaimet sekä 16 gigatavua GDDR6-muistia.

Uuden grafiikkakanettavan runko on hiilikuidusta ja paksuudeltaan  17,7 millimetriä. Paino on 1,8 perusvarustuksessa ja näytön koko on 16 tuumaq 16:10-suhteella ja 4K-resoluutiolla. Uutuuteen saa  myös kosketus- ja kynäohjaukset.

Wifi6-yhteyksien lisäksi kannettavaan saa lisävarusteena 5G-yhteyden. Mukana on 90 wattitunnin akku, jonka luvataan tarjoavan virtaa lähes 11 tunniksi. Huippumallin lisäksi Lenovo julkisti samalla muitakin ThinkPad-malleja sekä lisävarusteita hiiristä nettikameroihin, näyttöihin ja näppäimistöihin.

Lisää: Lenovo (LINKKI), ThinkPad X1  (LINKKI, pdf) ja muut uutuudet (LINKKI).