Bluetooth-moduuli omaisuuden seurantaan

Ruotsalainen AddSecure on esitellyt Bluetooth Low Energy (BLE) -tekniikalla toimivan SenseTag-paikannusmoduulin. Uutuus sopii esimerkiksi kuljetusyrityksille konttien tai lisälaitteiden seuraamiseen ajoneuvokannan kanssa.

AddSecure Sense paikantaa resurssit Bluetooth Low Energy (BLE) -tekniikalla. Uusi SenseTag ei vaadi varsinaista asennusta, ja sen akun käyttöikä on valmistajan mukaan yli viisi vuotta. SenseTag voi olla yhteydessä myös muihin AddSecuren toimittamiin laitteisiin, joissa on BLE-lukija.

Passiivinen seuranta on Bluetooth Low Energyyn (BLE) perustuva paikkatietotekniikka, joka hyödyntää muita jo kytketyjä laitteita, jotka voivat havaita Bluetooth-tunnisteen ns. ”majakan”, kun se on tarpeeksi lähellä. Passiivinen seuranta on kätevä sähköttömälle omaisuudelle, joka ei tarvitse reaaliaikaista paikannusta.

Seurattavat hyödykkeet ja esineet eivät tarvitse GPS:ää tai modeemia.  Lisäksi valmistajan AddSecure-pilven avulla uudet SenseTags-moduulit voidaan yhdistää laajaan verkkoon, mikä varmistaa hyvät yhteydet ja luotettavan datan.

’’Uuden IoT-ratkaisun myötä pystymme nyt laajentamaan tarjontaamme kaikenlaiseen omaisuuteen, jota kannattaa valvoa säännöllisesti’’, sanoo AddSecure Smart Transportin tuote- ja teknologiajohtaja Magnus Gunnergård.

AddSecuren päätoimipaikka on Ruotsin Tukholmassa, mutta sillä on lisäksi alueellisia toimistoja ja jälleenmyyjiä eri puolilla Eurooppaa. Suomen toimiston lisäksi yhtiö kasvoi viime vuonna ostamalla Telia Suomen hälytyksensiirtoa ja turvajärjestelmien etähallintaa tarjoavan Alerta-liiketoiminnan.

Lisää: Addsecure (LINKKI) ja Sense (LINKKI)