Kuvauskopteri sai 4G-yhteydet – tarjolla SDK-kehityspaketti

Boston Distribution tuo syksyllä tarjolle ranskalaisen Parrotin ANAFI Ai -kuvauskopterin, joka hyödyntää ensi kertaa 4G-datayhteyttä ja huippuluokan kameraa. Kännykkäverkon avulla kantama on entistä pidempi ja kopterin lennätys on mahdollista kuvan kautta myös näkökentän ulkopuolella. Tarjolla on myös SDK-kehityspaketti omien sovellusten ohjelmointiin.

Parrot ANAFI Ai on ranskalaisvalmistajan mukaan  markkinoiden ensimmäinen kuvauskopteri, joka hyödyntää nopeaa 4G-datayhteyttä kopterin ja ohjaimen välillä. Kännykkäyhteyden ansiosta kopterin lennätys on mahdollista myös näkökentän ulkopuolella, kuten rakennusten ja muiden esteiden takana.

Lisäksi kopterin esteidenväistöjärjestelmän ansiosta lennätys on valmistajan mukaan turvallista missä tahansa. Järjestelmä käyttää esteiden ja esineiden havainnointiin stereokamerajärjestelmää, jonka avulla kopteri osaa välttää törmäykset.

Kehittyneen kuusiakselisen kuvanvakauksen ansiosta kuvat pysyvät tarkkoina valmistajan mukaan jopa 12,7 metriä sekunnissa puhaltavassa kovassa ristituulessa.

Kopterin tekoäly mahdollistaa myös monimutkaisten lentoreittien suunnittelun ja kuvauskohteiden kuvaamisen. Näiden ansiosta kopterilla voidaan muodostaa tarkkoja kaksi- ja kolmiulotteisia mallinnuksia ympäristöistä luonnonmuotoineen ja rakennuksineen.

Kuvat ovat yhteensopivia kaikkien maastonmallinnusohjelmistojen kanssa.

Kopteriuutuuden kuusinkertainen optinen tarkennus on suunniteltu 48 megapikselin kameralle, jonka gimbaalia voidaan säätää jopa 180 asteen kääntösäteellä (-90° – +90). P-Log-tallennusmuoto mahdollistaa kuvamateriaalin häviöttömän tallentamisen.

Parrot ANAFI Ai -kopteri ja sen Skycontroller 4 -ohjain on suojattu WISeKey Secure Element -kryptausteknologialla. Näin sekä kopterin oma ohjelmisto että kopterin siirtämät tiedot säilyvät suojattuna.

Parrot on rakentanut kopterin ohjausohjelmistonsa avoimen lähdekoodin alustalle ja tarjoaa myös ohjelmistokehittäjille oman  SDK-kehityspaketin, jolla voidaan luoda räätälöityjä komentoja. Kehityspaketti antaa ohjelmoijille pääsyn lentoantureihin, lennätysalgoritmeihin ja nettiyhteyksiin.

Lisää: Parrot (LINKKI), esittelyvideo (LINKKI) ja Boston Distribution (LINKKI).