Tekoälyratkaisu teolliseen laadunvalvontaan

Suomalainen tekoälykehittäjä Silo AI on kehittänyt Intelin suoritinraudalle räätälöitävän laadunvalvontaratkaisun. Tuote on osa Silo OS -ohjelmistokokonaisuutta ja käytössä useissa metsäteollisuuden ja energiateollisuuden sovelluksissa.

Erilaisista tekoälytyökaluista ja modulaarisista komponenteista koostuva ohjelmistokokonaisuus Silo OS on suunniteltu vähentämään tekoälyyn pohjautuvien tuotteiden ja -ratkaisujen kehittämiseen liittyvää aika, riskejä ja kustannuksia.

Silo AI on liittynyt myös suoritinvalmistaja Intelin AI Builders -ohjelmaan, minkä ansiosta yritys pääsee hyödyntämään paremmin Intel-pohjaisia kiihdyttimiä. Ensimmäisenä askeleena Silo AI on optimoinut kehittämänsä modulaarisen ja räätälöitävän tekoälypohjaisen visuaalisen laadunvalvontaratkaisun hyödyntämään Intelin teknologiaa.

Yritys hyödyntää Intelin raudalle optimoidussa laadunvalvontaratkaisussaan muun muassa Intelin OpenVINO -työkalusarjaa esimerkiksi Xeon-prosessoreiden ja Movidius Myriad -kuvakiihdyttimien avulla.

Koneoppimiseen perustuvassa ratkaisussa data kerätään teollisuudessa tavanomaisesti käytettävillä laitteilla, kuten RGB- tai hyperspektrikameroilla. Tämän jälkeen datanäytteet viedään konenäkömallin analysoitavaksi. Silo AI auttaa asiakkaita optimoimaan koneoppimismallit ja rakentamaan asiaankuuluvat integroinnit järjestelmien ja antureiden välillä.

Alustavat tekoälymallin tuottamat ennusteet esitetään lopuksi osana tuotannon laatumittaristoa räätälöitävän päätöksentekomoduulin kautta. Näin varmistetaan, että tuotanto saa koko ajan reaaliaikaista tietoa. Ratkaisu toimii reunalaskentalaitteilla ja voidaan liittää myös asiakaslaitteisiin tai pilvipalveluihin.

Laajemmin yhteistyön päämääränä on nopeuttaa tekoälyratkaisujen käyttöönottoa ja skaalaamista teollisiin käyttötarkoituksiin räätälöimällä Silo Operating Software (Silo OS) -ohjelmistokokonaisuuteen kuuluvia tekoälyohjelmistoja Intelin raudan päälle.

Lisää: Silo.ai (LINKKI) ja SiloOS ja laadunvalvontaratkaisu (LINKKI)

Kuvituskuva: Intelin Movidius Myriad -kiihdytinkortti.