Taas siirtyivät monet ammattimessut ensi vuoteen

Suomen messut jatkaa messujen siirtämistä viranomaispäätösten viipymisen takia. Lokakuun alkuun suunnitellut  FinnSec, Turvallisuus, Kiinteistö ja AVITA AudioVisual EXPO -messukooste siirtyy ensi vuoteen. Toivottavasti muut vuoden lopun tapahtumat pysytään järjestämään jo suunnitellusti. 

Helsingin Messukeskukseen valmisteltu kiinteistö-, turvallisuus- ja av-alan ammattitapahtumakokonaisuus siirtyy lokakuun alusta tammikuuhun, 12.-13.1.2022. Turvallisuus 2022 -messujen ajankohdasta päätetään lähiaikoina.

Syynä siirtoon ovat vaikeasti ennakoitavat, Etelä-Suomen aluehallintoviranomaisen Uuttamaata koskevat määräykset.  Messuihin on enää viisi viikkoa, mutta varmaa lupaa tapahtumien järjestämiseen ei viranomaisilta ole edelleenkään saatu. Aikaraja tuli nyt vastaan

Tapahtumien toimeksiantajat ja Messukeskus peräänkuuluttavat viranomaisilta kohtuullista valmisteluaikaa ja ennakoitavuutta sekä oikeasuhtaisia rajoituksia. Pitkän tauon jälkeen tarve kohtaamisille on suuri. Edelliskerralla vuonna 2019 tapahtumissa vieraili 11 600 alan ammattilaista. Tapahtumakokonaisuuteen osallistui silloin lähes 300 yritystä.

Suomen messujen listalla on edelleen lokakuussa muutamia ammatti- ja kuluttajamessuja ja marraskuun alkupuolella laaja teollisuudelle tärkeä elektroniikkaa ja muuta teollisuustekniikkaa esittelevä Teknologia2021-messukokonaisuus. Lisäksi joulukuussa on Helsingin messukeskukseen tulossa startup-yritysten Slush2021-tapahtuma, jonka kävijämäärä on tosin rajoitettu 800 aiempien tuhansien osallistujien sijaan.

Lisää: Suomen messujen tulevat tapahtumat (LINKKI) ja Uusiteknologia.fi:n 31.8.2021 päivitetty kongressi- ja messulistaus 2021/2022 (LINKKI) sekä aiemmat messu- ja kongressiuutiset (LINKKI).