Varmennettu langaton Bolt-yhteys hiiriin ja näppäimistöihin

Logitech tuo uuden Bluetooth LE-pohjaisen Bolt-yhteyden ammattitason oheislaitteisiinsa. Ratkaisun luvataan yhdistävän entistä helpommin ja varmemmin tietokonehiiret ja näppäimistöt eri valmistajien päätelaitteisiin.

Logitechin Bolt USB -vastaanotinta hyödyntävät näppäimistöt ja hiiret käyttävät langatonta Bluetooth Low Energy -yhteyttä (Security Mode 1, Level 4, Secure Connection Only Mode). Laitteet voidaan liittää  joko Bluetooth-liitännällä tai omalla Logi Bolt USB -vastaanottimella.

Logitech luopaa Boltin takaavan turvallisen yhteyden lisäksi vahvan yhteyden jopa kymmenen metrin kantamalla myös ruuhkaisissa käyttöympäristöissä.  Boltissa on myös kahdeksan kertaa pienempi viive kuin muissa yleisesti käytettävissä langattomissa protokollissa.

Logi Bolt -yhteydet on otettavissa helposti käyttöön erilaisissa  yritysympäristöissä, joissa hyödynnetään useita erilaisia käyttöjärjestelmät rinnakkain. Boltin luvataan olevan yhteensopiva Windows-, macOS-, iOS-, iPadOS-, Linux-, Chrome OS- ja Android-käyttöjärjestelmien kanssa.

Ensimmäiset Logi Bolt-yhteyttä tukevat tuotteet ovat Logitech MX- ja Ergo-sarjan Business-sarjan hiiret ja näppäimistöt. Logitech on tietokoneiden oheislaitevalmistaja, joka perustettu vuonna 1981 ja sen pääkonttori sijaitsee Sveitsin Lausannessa. Yhtiö on pörssilistattu SIX Swiss Exchangessa (LOGN) ja Nasdaq Global Select Marketissa (LOGI).

Lisätietoja: Logitech (LINKKI), Logi Bolt -tekniikka (LINKKI1) ja (LINKKI2, pdf).