Robottivalmistajalta koulutuspaketti oppilaitoksiin

Tanskalainen yhteistyörobottien eli cobottien valmistaja Universal Robots (UR) on tuonut tarjolle  teknisille ja muillekin kouluille yhteistyörobotiikan opetuspaketin. Se kokoaa kokoaa yhteen useita elementtejä, jotka tekevät cobotti-teknologian opetuksesta järjestelmällisempää ja helpompaa.

Uudella koulutuspaketilla Universal Robots haluaa vahvistaa opettajien robottitaitoja ja varustaa oppilaita entistä paremmin työelämää ja tulevaisuutta varten. Universal Robots odottaa merkittävää kysyntää uudelle koulutuspaketille.

’’Uusi opetuskokonaisuus koostuu aidosta robotista, opetusmateriaaleista sekä opettajille ja opiskelijoille annettavat todistuksista”, kertoo Universal Robotsin koulutuspäällikkö Mikkel Vahl kertoo.

Opetuspakettiin on mahdollista hankkia myös Education Bundle -kokonaisuuden, joka pitää sisällään UR-cobotin ja oppimateriaalien lisäksi kokoonpanolinjan ja 3D-tulostetut harjoittelualustat eri sovellusten simulointiin.

Lisäksi opettajat käyvät osana koulutusta läpi Universal Robotsin viiden päivän kurssin, joka koostuu teoreettisesta osuudesta ja käytännön harjoituksista ja päättyy sertifiointiin.

Pikakoulutuksen jälkeen opettajat voivat järjestää omatoimisesti ammatillisen kurssin oppilailleen, joka koostuu 32 oppitunnista lukukauden aikana. Myös opiskelijat saavat todistuksen käydystä koulutuksesta.

Koulutuspaketti on saatavilla jo Yhdysvalloissa, mutta syyskuusta lähtien se on tarjolla Suomen lisäksi useissa muissa Euroopan maissa.

Lisää: Universal Robots (LINKKI) ja operuspaketti (LINKKI).