Maksuton ICT-opetus sai lisäaikaa – myös 5G-kurssi tarjolla

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) on myöntänyt lisäaikaa FITech-verkostoyliopiston ICT-hankkeelle, jonka kautta yliopistojen ICT-kursseja voi siis suorittaa maksuttomasti. Vuoteen 2023 jatkuvassa ohjelmassa on ollut tarjolla esimerkiksi 5G-teknologian kurssi alan täydennysosaamista tarvitseville.

FITech-verkostoyliopiston opinnot järjestetään jatkossakin yliopistojen syys-, kevät- ja kesälukukausien aikana, minkä lisäksi osalle kursseista on jatkuva haku ja niitä voi opiskella itsenäisesti oman aikataulun mukaan.

Hankkeen tavoitteena on ollut paikata ICT-alan kansallista osaaja- ja osaamispulaa avaamalla yliopistojen tutkinto-opintotarjontaa maksuttomasti kaikille kiinnostuneille.

Tarjonnassa on alkeis- ja keskitason kursseja eri alojen asiantuntijoille ja alanvaihtajille sekä syventävän tason kursseja ICT-alan ammattilaisille. Osa kursseista soveltuu myös lukiolaisille.

ICT-kurssien lisäksi vuoden 2023 loppuun asti on tarjolla opintoja energiavarastoinnista ja -konversiosta sekä 5G-teknologiasta, josta on tarjolla kursseja esimerkiksi esineiden internetin, sulautetun internetin, järjestelmähaavoittuvuuksista sekä laajemminkin langattomista teknologioista.

Kaksi vuotta sitten aloitettu ja Aalto-yliopiston koordinoiman FITechin ICT-hanke käynnistyi runsaan kymmenen miljoonan euron Opetushallituksen rahoituksen turvin. Verkoston jäsenyliopistoja ovat Aalto-yliopisto, Jyväskylän yliopisto, LUT-yliopisto, Oulun yliopisto, Tampereen yliopisto, Turun yliopisto, Vaasan yliopisto ja Åbo Akademi. Perustajajäseniä ovat lisäksi Teknologiateollisuus ry ja Tekniikan akateemiset ry.

Lisää: FITech (LINKKI) ja 5G-teknologian kurssit (LINKKI).

Kuvituskuva: Elisa 5G