Equinix avasi Nokian kanssa 5G-kehitysympäristön

Datakeskus- ja infrastruktuuriyritys Equinix on avannut Yhdysvalloissa maailman ensimmäisen 5G:n ja verkon reunan teknologiota hyödyntävän kehitysympäristön. Ratkaisu toimii Nokian toimittamassa 5G-verkossa (non-standalone) ja jossa testataan ja validoidaan erilaisia 5G-palveluita ja käyttökohteita.

Verkkoyhtiö Equinixin uusi 5G-kehitysympäristön (5G and Edge Technology Development Center) pääpaikka sijaitsee Equinix DA11 -datakeskuksessa Dallasissa, Yhdysvalloissa.

Kehitysympäristö tuo yhteen valittuja ekosysteemitoimijoita, jotka kehittävät end-to-end-ratkaisuja verkon reunalle hyödyntämällä Equinixin kehitysympäristöön rakennettuja tietoliikenneyhteyksiä.

Esimerkiksi mobiilioperaattorit, pilvipalvelut, teknologiatoimittajat ja muut yritykset voivat testata, esitellä ja vauhdittaa monimutkaisia 5G:n ja verkon reunan tulevaisuuden ratkaisuja.

”5G-tulevaisuudessa IP-liikenne verkkojen välillä maailmanlaajuisesti muuttuu ja suoria yhteyksiä hyödyntävät datakeskusten väliset liitynnät ovat avainroolissa”, kertoo Sean Hemphill, Webscale Business -alueen johtaja Nokialta.

Nokian IP-ratkaisut tukevat Equinix Fabricia, joka tarjoaa saumattomat keskinäiset yhteydet Equinixin maailmanlaajuisten datakeskusten välille ja tarjoaa tällä tavoin asiakkaille aidon mahdollisuuden testata 5G:n ja verkon reunan ratkaisuja reaalimaailmassa.

Ensimmäinen käytännön toteutus on piilaaksolaisen Exiumin Equinixin datakeskuskuksissa toteuttama Secure Edge, joka tarjoaa turvallisen, saumattoman pääsyn verkon reunan toiminnallisuuksiin yhdistettynä pilven turva- ja verkko-ominaisuuksiin. Exiumin palvelu antaa asiakkaille lähes on-prem-tason suorituskyvyn lisättynä pilven ominaisuuksilla sekä mahdollisuuden enterprise-tason liikenteen seuraamisen reaaliajassa.

Equinixin 5G-keskuksen ja -kehitysympäristön käyttöalueet

  • Mobiilit hybridi- ja monipilviyhteydet: testataan ja validoidaan strategioita, joilla voidaan varmistaa 5G-käyttäjäliikenteen tehokas pääsy useisiin eri pilviympäristöihin ja hybrideihin verkon reunan resursseihin.
  • Verkon viipalointi (network slicing): fasilitoidaan yksityisiä langattomia yritysverkkoja tavoitteena turvallinen, ennustettava, päästä-päähän-käyttökokemus
  • Hajautetut tekoäly- ja koneoppimisen ratkaisut, jossa tutkitaan tekoälyn ja koneoppimisen sovellusten ja infrastruktuurien optimointia verkon reunoille hajautettuna. Myös suorilla 5G-yhteyksillä varustettuina ja yhdistettynä pilviin suorilla keskinäisillä dataliikenneyhteyksillä, jotka mahdollistavat dataintensiivisen toiminnan (esim. videoanalytiikan hyödyntäminen).
  • Infrastruktuurin rakentaminen ja orkestrointi, jossa optimaalisten käyttöönottostrategioiden tutkiminen 5G RAN, fronthaul, core ja edge computing -infrastruktuureille ja toimintojen hallintaan eri domainien välillä.
  • Lisätyn ja virtuaalitodellisuuden ratkaisut, jossa voidaan saada yhtenäinen käyttäjäkokemuksen ja tasaisen laadun validointi sekä käytön varmistaminen.
  • Lisäksi responsiivisen houstatun pelaamisen demonstrointi, matalan latenssin pelilaitteiden verkon reunan ominaisuuksien hyödyntäminen.

Kuvituskuva: Nokia