Startup-yritykset liittyivät yhteen – viiden kohdan ohjelma

Peliyhtiö Supercellin ja sadan muun Suomessa toimivan kasvuyrityksen muodostama startup-yhteisö hakee uutta kasvua yhteistyöstä. Uusi yhteisö haluaa rakentaa Suomesta parhaan startup- ja kasvuyritystoiminnan ekosysteemin, joka on kansainvälisesti tunnettu innovaatioistaan. Yhdistyksellä on viiden kohdan kehitysohjelma kasvun saavuttamiseksi.

Runsaan sadan Suomen kasvuyrityksen ja sijoittajan muodostama startup-yhteisö julkisti tänään tavoitteensa Suomen tulevaisuuteen. Uusi startup-yhteisö näkee, että suomalainen talous voi kasvaa kestävästi startupien kiihdyttämänä.

’’Tavoitteenamme on kasvattaa yritystemme vientiä kymmenessä vuodessa kahdesta miljardista eurosta kymmeneen miljardiin. Tämä vastaa kutakuinkin metsäteollisuuden vientiä’’. kertoo Timo Ahopelto, Suomen startup-yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja sekä Lifeline Venturesin toinen perustaja ja partneri..

Tavoite on hänen mukaansa erittäin realistinen ja vaatii nykyisiltä yrityksiltä vajaan 20 prosentin  vuosikasvua, joka on kasvuyrityksille hyvinkin todennäköistä. Tällä menestyksellä rahoitamme hyvinvointivaltiomme jatkossakin

“Suomalainen yhteiskunta on luonut pohjan sille, että olemme pystyneet rakentamaan kotimaisia menestyviä kasvuyrityksiä”, sanoo Ilkka Paananen, Supercellin perustaja ja yhdistyksen hallituksen jäsen.

Uusi yhteisö sai Paanasen mukaan alkunsa tästä kiitollisuudesta. ”Mutta, mikään hyvä ei ole automaattisesti ikuista. Emme voi jäädä paikoillemme, vaan meidän pitää pystyä jatkuvasti parantamaan, jotta pärjäämme globaalissa kilpailussa”, Paananen painottaa.

Uuden yhdistyksen toimitusjohtajaksi on valittu Riikka Pakarinen (KTM, YTM), joka on aiemmin toiminut muun muassa pääministerin sekä useiden muiden ministereiden neuvonantajana.

Yhdistykseen kuuluvat  Supercellin ja Lifeline Venturesin lisäksi muun muassa Metacore, Relex, Yousician, Supermetrics, Wolt, Aivene, Smartly, Blok, Unity, Sulapac, Yes.VC, Inventure ja Maki Ventures sekä satakunta muuta startup- ja sijoitusyritystä.

Lisää: Suomen Startup-yhdistys ry  (LINKKI).

Toiminnan tavoitteet

  1. Osaavan työvoiman maahanmuutossa Suomi on maailman paras maailmassa
  2. Suomen paras koulujärjestelmä avautuu myös englannin kielellä
  3. Kotimaista huippututkimusta
  4. Kestävän kehityksen edelläkävijä
  5. Startupit maailman paras paikka tehdä työtä

Kuvituskuva: Shutterstock