Nokian serverit laajempaan käyttöön

Nokia ja IT-palveluyhtiö CGI ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka myötä verkkoyhtiöstä tulee pilvipalvelujen tuottaja CGI:n asiakkaille. Yhteistyö käynnistyy Suomesta, joten siitä hyötyvät ensimmäisinä Suomen julkishallinto ja suomalaiset yritykset.

Tietopalveluyhtiö CGI on tehnyt pitkään yhteistyötä Nokian kanssa yhtiön NESC-alustan (Nokia Engineering and Services Cloud) kehittämisessä. NESC on privaattipilviratkaisu, joka on rakennettu käyttämällä avoimen lähdekoodin ohjelmistoja, kuten OpenStack, Kubernetes ja CEPH storage.

”NESC perustettiin vuonna 2010 yksityiseksi pilvialustaksi Nokian sisäiseen käyttöön. Nykyään NESC on ISO 27001 -sertifioitu, ja se sisältää yli 350 räkkiä ja 10 000 palvelinta maailmanlaajuisesti. Se tarjoaa luotettavia, turvallisia ja tehokkaita resursseja sekä Nokian tuotekehitykseen että tuotantosovelluksiin”. kertoo Nokian asiakkuusjohtaja Antti Mansner.

Suosionsa ansiosta NESC tuotiin Mansnerin mukaan asiakkaidemme saataville on-premise privaattipilvipalveluna. Ja nyt tämä palvelu avautuu myös CGI:n asiakkaille.

”Yhteistyömme Suomessa on hieno esimerkki siitä, miten kaksi vahvaa kansanvälistä yritystä voi auttaa suomalaista julkishallintoa ja suomalaisia yrityksiä pysymään teknologisen kehityksen aallon harjalla sekä toisaalta avata uusia kansainvälisiä markkinoita suomalaisille innovaatioille ja osaamiselle”, iloitsee CGI Suomen toimitusjohtaja Leena-Mari Lähteenmaa.

Kuvituskuva: Nokia