Suomalaisen koodin edistäjä valittiin

Suomalaisen koodin edistäjä -palkinto on myönnetty alan podcastin perustaneelle Elisa Heikuralle. Hänen verkkoon perustama Koodarikuiskaaja-podcast on tarkoitettu niin aloittelijoille kuin pitkään alalla olleille. Palkinto julkistettiin tänään suomalaisen koodin päivänä.

Vuonna 2019 perustettu paimiolaisen Elisa Heikuran podcast on tarkoitettu ”teknisille asiantuntijoille, joita kiinnostavat vuorovaikutuksen ja itsetuntemuksen teemat” ja siinä on käsitelty laaja kirjo aiheita haavoittuvuudesta ja huijarisyndroomasta oppimiseen ja kuunteluun.

”Koulutusta myyn yrityksille, mutta podcastin ja Koodarikuiskaaja-yhteisön kautta haluan jakaa osaamistani ja tuoda sitä kaikkien halukkaiden saataville ilmaiseksi,” sanoo palkittu Elisa Heikura. Hänellä on monivuotinen tausta ICT-alan markkinoinnissa ja viestinnässä.

Palkintoraatiin kuuluivat Mimmit koodaa -ohjelman vetäjä Milja Köpsi, ohjelmistokehityksen professori Jari Porras LUT-yliopistosta sekä Koodia Suomesta -yhdistyksen puheenjohtaja Janne Kalliola. Palkinnonsaaja julkistettiin suomalaisen koodin päivänä 11.10.

Koodia Suomesta ry jakaa vuosittain Suomalaisen koodin edistäjä -palkinnon henkilölle, joka on ansiokkaasti edistänyt suomalaista ohjelmistoalaa. Aiempina vuosina Suomalaisen koodin edistäjä -palkinto on myönnetty Linda Liukkaalle, Instagram-Janille, Juho Vepsäläiselle, Teemu Roosille, Ilkka Paanaselle sekä Aleksi Yrttiaholle ja koronavilkkutiimille.

Lisää: Koodarikuiskaaja (LINKKI) -podcastin tulevissa jaksoissa käsitellään mm. sitä miten koodi on kommunikaatiota, afantasiaa eli mielikuvasokeutta, odotusten hallintaa ja itsemyötätuntoa, koodin hiilijalanjälkeä, ensemble-koodausta sekä inklusiivisuutta. Koodia Suomesta jäsenyritykset (LINKKI).

Kuva: Elisa Heikura. Kuva: Anssi Koskinen.