Urheilumuseoon lisää syketekniikkaa – tulossa teknologianäyttely tammikuussa 2022

Älykelloja ja sykemittausta Kempeleessä kehittävä Polar lähtee entistä tiukempaan yhteistyöhön Helsingissä Olympia-stadionilla sijaitsevan uudistuneen Urheilumuseo kanssa. Tammikuussa avautuu vaihtuva teknologia-aiheinen näyttely, jossa esitellään Polarin sykemittauksen kehitystä ensimmäisistä prototyypeistä alkaen uusimpiin tuotteisiin ja tekniikoihin.

Uudistunut Urheilumuseo avasi ovensa vuosi sitten ja on sen myötä rikkonut kaikki aikaisemmat vierailijaennätyksensä. Samalla isot yrityskumppanuudet ovat mahdollistaneet entistä moniulotteisemmat näyttelyt, joihin jatkoa antaa Polar Electro puettavan elektroniikan osaamisineen.

Kuva: Polarin sykemittarimalleja ensimmäisestä prototyypistä (oikealla) värinäyttöiseen A360-malliin (vasemmalla), jossa sykemittaus tapahtuu suoraan ranteesta.

Polarin toimitusjohtajan Sander Werringin mukaan Urheilumuseon kanssa tehtävä yhteistyö on tilaisuus päästä kertomaan yrityksen ainutlaatuista tarinaa ja esitellä teknologian kehitystä vuosien saatossa. Näyttelyn sisältöä on ollut suunnittelemassa Polarin tiedejohtaja, dosentti Raija Laukkanen, joka on 28-vuotisen Polar-uransa aikana päässyt seuraamaan teknologian kehitystä ja yrityksen kasvutarinaa lähietäisyydeltä.

Urheilumuseon näyttelyn lisäksi yhteistyö näyttäytyy digitaalisissa kanavissa. Uuden Urheilumuseon vaihtuvan näyttelyn nimi ja kokonaiskonsepti julkaistaan marraskuussa 2021.

Polarin toimitusjohtajan Sander Werringin mukaan yhteistyö on tilaisuus päästä kertomaan yrityksen ainutlaatuista tarinaa ja esitellä teknologian kehitystä vuosien saatossa. Polarilla teknologinen innovointi on Werringin mukaan yrityksen DNA:ssa ja yrtiys kehitää jatkuvasti yhä parempia ratkaisuja niin hyvinvoinnin kuin suorituskyvyn parantamiseen.

Ajatus kannettavasta sykemittauksesta syntyi jo hiihtoladulla vuonna 1975. Polar Electro perustettiin vuonna 1977 Kempeleeseen. Yrityksen taustalla elektroniikkaa Oulun yliopiston jo edesmennyt professori Seppo Säynäjäkangas, joka kehitti ensimmäisen langattoman sykemittarin ja sai 1979 ensimmäisen patentin langattomalle sykkeenmittaukselle ja vuonna 1982 lanseerattiin urheilijoille maailman ensimmäinen langaton sykemittari.

Lisää: Urheilumuseo verkossa (LINKKI) ja aiemmin Polarin tuotteita ja kehitystä käsitelleet jutut Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).