Maailman ensimmäinen sähkökäyttöinen junttauskone – jättiakuilla

Sähkökäyttöisyys tulee kaivosten lisäksi muihinkin työkoneisiin. Nyt kuopiolainen Junttan on esitellyt maailman ensimmäisen tehdastekoisen sähkökäyttöisen lyöntipaalutuskoneen. Siinä on kaksi 396 kilowattitunnin akkupakettia, joiden avulla konetta voidaan käyttää  8-13 tunnin ajan.  Mukana linkki myös julkistusvideoon

Junttanin uusi sähkökäyttöinen PMx2e sijoittuu kooltaan Euroopassa markkinoiden yleisimpään kokoluokkaan. Uusi kone mahdollistaa jopa  kuuden tonnin lyöntipainon käytön koneen työpainon ollessa noin 70 tonnia. Uuden koneen akkujen lataaminen on myös suunniteltu niin, että se on vaivatonta myös vaativissa työmaaolosuhteissa erillisellä latauslaitteella yön tai päivän aikana.

Sähköversio on suunniteltu niin, että sen käytettävyys eroaa mahdollisimman vähän tavanomaisesta dieselkäyttöisestä paalutuskoneesta. ’ ’Yli neljän vuoden, tutkimus- ja kehitystyön jälkeen tuomme markkinoille ensimmäisen koneen, jolla pystytään tehokkaasti korvaamaan aikaisemmin dieselmoottorin voimalla toiminut raskas maanrakennuskone”, kertoo Junttan Oy:n toimitusjohtaja Pasi Poranen.

Uuden  Junttan PMx2e.koneen  uskotaan avaavan aivan uusia mahdollisuuksia vastata tulevaisuuden päästö- ja muihin vaatimuksiin. Ensimmäisenä uusi sähkökäyttöinen paalutuskone otetaan käyttöön Ruotsissa lokakuussa 2021.

Lisää: Uuden ratkaisun julkistusvideo (LINKKI, Youtube)

Päivitetty