Tekoälytapahtuma tuo alan huiput Espooseen – myös 6G esille

Espoon kaupunki järjestää kumppaneidensa kanssa kansainvälisen tekoälyn tapahtuman Otaniemessä marraskuun alkupuolella. Fyysisen tapahtuman lisäksi tapahtumaan voi osallistua myös verkon kautta mistä päin maailmaa tahansa. Aiheina on tekoälyn lisäksi uudet terveysteknologiat, robottiautot, 6G, avaruus- ja kvanttiteknologiat.

Tapahtuman pääteemana on vaikuttavuudella johtaminen ja ennakointi tekoälyn avulla. Lisäksi tapahtuma pureutuu myös avaruusalaan,  autonomisiin robottiautoihin, kvanttiteknologiaan, terveyteen, 6G:hen sekä tekoälyn sääntelyyn ja eettisyyteen. Varsinkin kun Suomessa on alan vahvaa osaamista niin yrityksissä kuin tutkimuksessakin.

”Suomalaiset tekoäly-yritykset ja -tutkimus ovat ehdottomasti maailman huippua. Tavoitteenamme AI Finland & AI Day 2021 -tapahtumassa on verkottaa niitä keskenään, esitellä Suomen osaamista ulkomaisille yrityksille ja sijoittajille sekä rakentaa tänne globaalia AI-ekosysteemiä”, kertoo AI Business -ohjelman johtaja Outi Keski-Äijö Business Finlandista.

AI Day on Suomen tekoälykeskus FCAI:n yhdessä Suomen tekoälyseuran kanssa järjestämä jokavuotinen tapahtuma, joka kokoaa yhteen tiedeyhteisön, tutkijat, yrityskenttää ja julkisia toimijoita. Tapahtuman ohessa järjestetään suomenkielinen ETAIROS-tilaisuus. ETAIROS on tutkimushanke, jolla haluataan edistää tekoälyn soveltamista eettisesti eri liike-elämän aloilla ja julkisessa hallinnossa. ”Tekoälyn soveltajille suurimman hyödyn ja kilpailuedun tarjoavat innovaatiot, joissa tuota osaamista pystytään hyödyntämään”, sanoo FCAI:n varajohtaja Petri Myllymäki.

Tämnän vuoden AI Finland -tapahtuma järjestetään 4.11.2021 Espoon Dipolissa, mutta sitä voi seurata myös verkon kautta. Tapahtuman ohjelma on pääosin englanniksi. Osallistuminen vaatii ennakkoilmoittautumisen. Tapahtuma on maksullinen.

AI Finland järjestettiin ensimmäisen kerran kaksi vuotta sitten Tampereella ja se keskittyi silloin älykkääseen tuotantoon tekoälyn avulla. Tänä vuonna AI Finland & AI Day -tapahtuman järjestämisestä vastaavat Espoon kaupungin lisäksi Business Finland, työ- ja elinkeinoministeriö ja Finnish Center for Artificial Intelligence FCAI.

Lisää: AI Finland, 4.11.2021 -tapahtumasivut (LINKKI) ja ohjelma (LINKKI)